©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Telenet Giants Antwerp wint zinderende regionale clash na thriller

Telenet Giants Antwerp blijft na een nagelbijter ongeslagen. De Sinjoren wonnen de regionale clash bij Kangoeroes Mechelen. Meteen de vijfde opeenvolgende zege voor de Giants. Voor Kangoeroes was het na de winst tegen Leuven Bears en dus slechts de tweede competitiewedstrijd de eerste nederlaag.

Kangoeroes Mechelen was “au grand complet” en Telenet Giants Antwerp miste Roby Rogiers (scheenbeen) en de nieuwe Amerikaanse guard Sterling Gibbs (niet speelgerechtigd). Jonas Foerts pakte onmiddellijk met twee driepunters uit en Marvin Clark voegde er nog een bom aan toe. De studieronde was volledig Kangoeroes getint tegen een Antwerpse defense die te statisch reageerde: 9-3. De Giants reageerden via Niels Van Den Eynde en Ibrahima Fall-Faye en kwamen na een driepunter van Vincent Kesteloot en met ook Jalen Jenkins bij 13-14 voor de eerste keer op voorsprong. Kangoeroes Mechelen liet echter niet begaan en vooral Marvin Clark bleef scoren. De Giants kampten snel in foutenlast, Stephaun Branch incasseerde een technische fout en Kangoeroes Mechelen sloot het eerste kwart af met een 25-22 bonus.

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Niels De Ridder maakte voor Telenet Giants Antwerp een nuttige invalbeurt en bij 30-30 was de aansluiting een feit. De Maneblussers wilden echter niet wijken en bleven tot 35-39 in het spoor van de Sinjoren. De Giants hielden in een intense partij wel het overzicht en sloten met licht reboundvoordeel (19-22) de eerste helft af met een 40-45 voorsprong.

Vincent Kesteloot scoorde voor Telenet Giants en met de steun van Vrenz Bleijenbergh namen de Giants verder afstand: 42-48 en 47-54. Kangoeroes Mechelen niet meteen een reactie en de Giants drukten door naar 50-61 en zaten op rozen. Antwerpse balverliezen werden evenwel door Kangoeroes Mechelen afgestraft en na drie kwarts milderde Kangoeroes naar 55-63.

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Met onmiddellijk een bom van Vrenz Bleijenbergh ging het naar 55-66 en leek er geen vuiltje aan de Antwerpse lucht. Jito Kok dunkte enkele keren, Vic Van Oosterwyck viel sterk in en Marvin Clark (25 punten, 6 op 9 driepunters) was outstanding. De Amerikaanse forward bleef driepunters knallen en was de bezieler van de Mechelse remonte: 59-66 en 66-66. Kangoeroes nam in money-time zelfs de leiding opnieuw over (74-72) maar Vincent Kesteloot (15 punten, 7 rebounds) lukte op 19 seconden van het einde een belangrijke Antwerpse bom (74-75). Terry Deroover (0 op 13 shots) miste op 5 seconden van het einde de winnende korf voor Kangoeroes en in de slotseconden legde Ibrahima Fall-Faye met een dunk de eindcijfers (74-77 voor Telenet Giants Antwerp vast.

Kangoeroes Mechelen-Telenet Giants Antwerp 74-77

Kangoeroes Mechelen: Loubry 7, Deroover 2, Van Oosterwyck 7, Kherrazi 7, Clark 25, Foerts 10, Lasisi 0, Thompson 10, Kok 6

Telenet Giants Antwerp: Branch 9, Jenkins 7, Van Den Eynde 5, Bleijenbergh 12, N. De Ridder 6, Kesteloot 15, Dudzinski 10, Fall-Faye 11, Donkor 2

Kwarts: 25-22, 15-23, 15-18, 19-14 Patrick Ceulemans

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal