Pas na contact vanuit de meldkamer liet de bewoonster de politie binnen. 

Pas na contact vanuit de meldkamer liet de bewoonster de politie binnen. ©  Dirk Vertommen

Gasten vluchten bosje in na lockdownfeestje in tuinhuis

Mechelen -

De politie heeft tijdens oudejaarsnacht in Mechelen een lockdownfeestje stilgelegd in een tuinhuis. Pas na telefonisch contact vanuit de meldkamer liet de bewoonster de inspecteurs binnen. De aanwezige gasten uit Antwerpen, Boom en Ranst waren tevergeefs in een bosje gevlucht.

Bij de politie liep vrijdagochtend omstreeks 4.20u een melding binnen van een lockdownfeestje in een tuinhuis achter een woning op de Leestsesteenweg. “Toen onze collega’s ter plaatse kwamen, zagen ze vanop de straat dat er in het tuinhuis een licht- en muziekinstallatie aanwezig was. Personen gingen het tuinhuis binnen en buiten”, vertelt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Mechelen-Willebroek.

LEES OOK: Jongeren tijdens nachtklok betrapt met vuurpijlen: “300 meldingen overlast”

Toen de politie aanbelde, kreeg ze geen gehoor. Pas na een telefoontje vanuit de meldkamer kwam de bewoonster de voordeur openen. Dat deed ze wel pas nadat ze haar gasten verwittigde die zich nog verschuilden in een achterliggend bosje. Daar troffen de inspecteurs vijf andere gasten aan. De bezoekers, allen dertigers, gaven hun aanwezigheid op het feestje toe. Naast het koppel des huizes ging het om een bevriend koppel en twee vriendinnen. “De vier bezoekers, allen in beschonken toestand, keerden met een taxi huiswaarts naar Antwerpen, Boom en Ranst”, zegt Van de Sande.

Tegen alle aanwezigen werd proces-verbaal opgesteld. Ze worden ook gedagvaard. Tijdens oudejaarsnacht stelde politie in Mechelen en Willebroek alles samen 35 inbreuken op de coronaregels vast. Alle overtreders krijgen een boete van 250 euro. svh

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio