© ATV

Aardbeving Kroatië: hulpactie van gezin uit Essen groot succes

Het gezin Stanic uit Essen houdt een inzamelactie voor de regio in Kroatië die door een zware aardbeving werd getroffen. Aan Tenniscentrum Rozenhof worden de goederen verzameld. “We zoeken wel nog een manier om de spullen daar te krijgen.”

Andreas Rotty

“Wij zijn zelf 4,5 jaar geleden naar België verhuisd. Maar onze familieleden en vrienden wonen nog steeds in het getroffen gebied”, vertelt Kristina (38). “De familie van mijn man woont in Petrinja, dat door de aardbeving werd getroffen. Mijn familie woont in Sisak, een stad wat verderop. Hun huizen zijn allemaal getroffen, maar gelukkig raakte niemand gewond.”

Uit medeleven begonnen Kristina en Antonijo (38) een inzamelactie. “We verzamelen onder meer dekens, winterkleren, schoenen, babyvoeding en kussens. Alles wat kan helpen. Mensen kunnen hun spullen brengen naar het Tenniscentrum Rozenhof. Elke dag is dat open tussen 12 en 19u. Maar op nieuwjaarsdag niet, dan is de club gesloten.”

Kristina (38), Marko (12), Petar (7), Antonela (8) en Antonijo (38) Stanic  © rr

Nog op zoek naar truck

Het is geen inzamelactie voor hun familie en vrienden. Kristina en Antonijo willen de spullen in Kroatië aan het Rode Kruis afgeven. Mensen moeten zich niet haasten om spullen te brengen. Die gaan zeker de komende dagen nog niet richting Kroatië.

“We zoeken ook nog een manier om alles naar daar te vervoeren. Een camion zou erg handig zijn. Met chauffeur, want wij hebben geen C-rijbewijs. Wie ons daarmee kan helpen, mag mailen naar Kristinastanic1983@gmail.com.”

Hulp van burgemeester

Het gezin Stanic dacht initieel aa, vrienden in België om hulpgoederen te vragen om het dan met een busje naar Kroatië te brengen. Maar de actie is intussen uitgegroeid tot iets veel groter.

“Ook mensen die we totaal niet kennen, komen spullen brengen. De burgemeester van Essen gaat ons helpen met de coördinatie.”Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio