Fietsdief op heterdaad betrapt in buurt Stadspark

Antwerpen -

De politie heeft woensdag een fietsdief op heterdaad betrapt op de Quinten Matsijslei in Antwerpen. De man had een slijpschijf en een kniptang bij zich.

De verdachte man werd woensdagmiddag opgemerkt door een medewerker van de commandokamer van de politiezone Antwerpen. Die zag hoe de man bezig was met het doorzagen van een fietsslot op de Quinten Matsijslei, aan het Stadspark.

“Er werden meteen enkele patrouilles aangestuurd”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. “De verdachte kon op heterdaad betrapt worden door inspecteurs die in het Diamantkwartier werken.” De fietsdief werd gecontroleerd en bleek goed gekend als veelpleger bij de politie. Hij had een hoop materiaal bij zich om fietsen te stelen, onder meer een kniptang en een slijpschijf.

“De man had ook twee handschoenen op zak die uit een fietsmand gestolen waren”, aldus Migom. “De eigenaar van die handschoenen kwam zich ter plaatse bij de politie melden.”

Doordat de politie snel ter plaatse was, was het slot van de fiets nog niet vernield en kon de fiets blijven staan tot de eigenaar hem kwam ophalen. “De dief werd gearresteerd”, zegt de politie.

 (sare)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio