©  Photo News

Dancing Dimi is uitgedanst op WK darts

Dimitri Van den Bergh is er niet in geslaagd om zich voor de derde keer in zijn carrière te kwalificeren voor de kwartfinales op het WK darts. Dancing Dimi botste woensdagavond op een ijzersterke Dave Chisnall en mist zo een clash met Michael van Gerwen in de kwartfinale.

Maarten Delvaux

Dimitri Van den Bergh is de nummer negen op de wereldranglijst, Dave Chisnall de nummer acht. En ook in het Londense Alexandra Palace was het verschil tussen de twee toppers enorm klein. Dancing Dimi en Chizzy lieten gemiddelden van dik boven de 100 punten per drie pijlen optekenen, maar in de eerste drie sets gooide Chisnall bijna alle beslissende dubbels binnen. Voor Van den Bergh het goed en wel besefte, stond hij 3-0 in sets in het krijt. Het ongeloof stond op het gezicht van de 26-jarige Antwerpenaar af te lezen. Chisnall speelde zijn sterkste match van het toernooi.

Met de rug tegen de muur begon Van den Bergh vanaf de vierde set plots bevrijd te spelen. In een mum van tijd en met uitmuntende worpen swingde Dancing Dimi naar 3-2 in sets.

Erop en erover, dachten we. Maar in de zesde set ging Van den Bergh mentaal ten onder. Onze landgenoot liet talloze mogelijkheden liggen. Tot zes maal toe miste hij de cruciale kans op een 2-1-voorsprong in die zesde set. Die zware foutenlast bleek fataal. Chisnall nam het geschenk met beide handen aan. Hij won de leg en trof in de volgende leg meteen raak bij zijn eerste matchdart.

Van den Bergh gooide een straf gemiddelde van 102.17 per drie darts (tegenover 101.76 voor Chisnall) en was goed voor 12 180’er (tegenover 7 voor Chisnall), maar zijn gemiddelde op de checkouts (11/35) lag een pak lager dan die van de Brit (13/26).

Een bittere pil voor Dimitri Van den Bergh, die voor niets minder dan de wereldtitel naar Londen was gekomen. Bovendien mist hij zo een geweldige ervaring om tegen nummer één van de wereld Michael Van Gerwen te spelen in de kwartfinale.

Meer sportnieuws