©  BELGA

Mathieu van der Poel rijdt alleen naar de zege in Bredene, Toon Aerts tweede

Mathieu van der Poel heeft woensdag de Ethias Cross in Bredene gewonnen. Iets voorbij halfweg koers ontdeed hij zich van metgezel Toon Aerts. Daarna kwam de overwinning van de Nederlander nooit meer in gevaar.

Yanko Beeckman

LEES OOK:

Curtis White, dat was de man die woensdag in Bredene als eerste het veld in dook. Maar zo snel als de Amerikaan was gestart, verdween hij ook alweer uit de kop van de koers. Mathieu van der Poel, Toon Aerts, Michael Vanthourenhout en Gianni Vermeersch gingen er met zijn vieren van door.

In ronde twee werd het viertal voorin al uitgedund tot een drietal. Na een val moest Vanthourenhout de andere drie laten rijden. Vermeersch leek ondertussen moeite te hebben om de twee anderen te kunnen volgen. In ronde drie, nog voor halfweg cross, knapte de rekker bij Vermeersch definitief. De strijd om de winst zou er een worden tussen Van der Poel en Aerts. In de achtergrond naderde Vanthourenhout ondertussen op Vermeersch.

Het was wachten op de versnelling van Mathieu van der Poel. En die kwam er ook, in ronde vier om precies te zijn. De wereldkampioen pakte voor het eerst de kop, net op het moment dat Aerts kreeg af te rekenen met een lekke band. De Nederlander zette de Belg meteen op een paar lengtes.

Aerts probeerde nog wel, maar slaagde er niet meer in om terug naar de kop van de koers te rijden. Van der Poel reed alleen naar de streep en pakte zo na zijn overwinning in Essen zijn tweede opeenvolgende zege in de Ethias Cross.

 

 ©  Photo News

Mathieu van der Poel: “Dit was een vreemd jaar”

“Het ging vrij goed vandaag. Het was een leuk crossje”, sprak Van der Poel woensdag na de cross in Bredene. “Het laatste deel van het parcours liep vrij vlot. Ik had niet gemerkt dat Aerts lek was gereden, ik zag wel dat ik plots een mooi gaatje had. Dit was een heel vreemd jaar. We mogen blij zijn met de crossen die we hebben mogen rijden. Hopelijk is alles snel weer normaal, mét publiek langs de kant.”

Uitslag:

1. Mathieu van der Poel

2. Toon Aerts +01:00

3. Michael Vanthourenhout +01:41

4. Gianni Vermeersch +01:48

5. Tom Meeusen +01:59

6. Diether Sweeck +02:05

7. Nicolas Cleppe +02:11

8. Tim Merlier +02:23

9. Yentl Bekaert +02:32

10. Anton Ferdinande +02:43

Meer sportnieuws