©  Photo News

Sanne Cant rijdt naar eerste podium: “De belangrijkste periode breekt nu aan”

Vorig jaar was Sanne Cant de sterkste in Bredene, maar woensdag moest ze de Hongaarse Kata Blanka Vas voor laten gaan. De Belgische kampioene flitste wel naar de tweede plaats. En zo mocht de 30-jarige Cant voor het eerst dit seizoen op het podium plaatsnemen.

Bron: belga

LEES OOK: Hongaarse Vas wint Ethias Cross in Bredene na lange solo, Sanne Cant eindigt als tweede

“Het was vandaag echt mijn dagje niet. Ik parkeerde al eens tijdens de eerste ronde. Ik wist het even niet meer en was maar al te blij dat ik ineens het gezelschap had van de Amerikaanse kampioene Clara Honsinger. Ik kon zo even bekomen van het hoge tempo dat meteen gevoerd werd na de start van deze cross”, begon Sanne Cant.

 

 ©  Photo News

Kata Blanka Vas trok meteen furieus door en hield haar inspanning vast tot het einde van de Ereprijs Paul Herygers. “Ik wist wel dat ze goed voor de dag zou komen maar ik had niet verwacht dat ze meteen zo hard van stapel zou lopen. Ze hield dat tempo inderdaad de hele wedstrijd vol. Ik was dan weer met mezelf aan het knokken tijdens de eerste twee ronden. Uiteindelijk mag ik tevreden zijn dat ik een eerste podiumplaats behaal in Bredene.”

“Het seizoen is echter verre van gedaan. Er komen nog enkele lastige crossen aan. De belangrijkste periode breekt nu aan met onder andere drie crossen in een week tijd en dan beginnen we stilaan aan de kampioenschappen”, meldde Sanne Cant die zeker haar nationale titel wil verdedigen.

Meer sportnieuws