De bib ligt nu nog naast de school maar ze verhuist in het voorjaar.  

De bib ligt nu nog naast de school maar ze verhuist in het voorjaar.  © RR

Bib verhuist (tijdelijk) naar parochiecentrum

Oelegem -

De Oelegemse bibliotheek die nu nog gevestigd is in de Schildesteenweg 12 zal tegen september 21 onderdak krijgen in het parochiecentrum in de Venusstraat.

Die verhuis dringt zich op omdat de gemeentelijke basisschool De Driehoek nood heeft aan meer ruimte. De school kreeg er een kleuterafdeling bij en dat heeft de nood aan meer klasruimte doen toenemen. De bib die pal naast de school ligt, kwam zo in het vizier.

“De ruimte in het gebouw van de bibliotheek zullen we op een flexibele manier gebruiken zoals dat nu meer gebruikelijk is in scholen. Het is dus nog niet helemaal uitgemaakt welke leerlingen in het gebouw van de bib zullen terechtkomen”, zegt schepen van Bibliotheken Annelies Creten (Groen).

“We hebben even moeten zoeken naar een plek waar we de bibliotheek kunnen onderbrengen. Even werd er gedacht aan de voormalige krantenwinkel op de hoek van het Torenplein. Dat bleek toch iets te klein en toen hadden we wat meeval. In het parochiecentrum in de Venusstraat bleken we welkom. Dat is een centrale plek in de gemeente en ook vlak bij de vrije lagere school. De bib is voor alle schoolkinderen goed bereikbaar, er is een ruime parking en de parochie wilde de kleinere zaal aan ons verhuren. De verhuis zal dus wellicht in de lente of de zomer gebeuren. De overeenkomst met de parochie geldt voor vier jaar. In die periode kunnen we zoeken naar een plek om de bibliotheek definitief te vestigen” besluit schepen Creten.  

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio