©  Shutterstock / njam

RECEPT. Scampi diabolique met fijne groentjes

In aanloop naar oudjaarsavond delen we deze week een voor-, hoofd-, en nagerecht uit het boek ‘Zoveel om te vieren’, dat verscheen naar aanleiding van de tiende verjaardag van kookkanaal njam! Vandaag op het menu: scampi diabolique met fijne groentjes.

vwh

Ingrediënten voor 4 personen

  • 28 scampi, gepeld
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 1 teentje look, geperst
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 150 ml witte wijn
  • 250 ml room
  • 3 el tomatenpuree
  • 3 el tomatenketchup
  • 2 tomaten, in blokjes
  • boter
  • peper - zout
  • paprikapoeder - cayennepeper

Bereiden:

  • Bak de scampi kort aan in een klontje boter.
  • Kruid ze met peper en zout en haal ze uit de pan. Zet opzij.
  • Doe in dezelfde pan het sjalotje, de look, paprika en courgette. Laat enkele minuutjes stoven tot de groentjes beetgaar zijn.
  • Voeg daarna de witte wijn, room, tomatenpuree en tomatenketchup toe. Laat inkoken gedurende een aantal minuten en breng de saus op smaak met paprikapoeder, cayennepeper en zout.
  • Meng nu de scampi onder de saus en laat ze even terug opwarmen.

Serveren:

  • Roer net voor het serveren de tomatenblokjes nog onder het gerecht.
  • Werk af met fijngehakte peterselie en serveer de scampi diabolique met brood, rijst of pasta.
NIET TE MISSEN