©  BELGA

Politie vindt drugs en wapens in wagen van dealers

De Antwerpse politie heeft vorige week drie personen opgepakt die verdacht worden van drugshandel. In hun auto trof de politie 30 gram cannabis, 4 xtc-pillen en een mes aan. Een van de passagiers had ook een bb-gun op zak.

De bal ging aan het rollen na een controle in de Vrijhandelstraat. “Leden van het wijkondersteuningsteam Noord zagen hoe iemand stond te draaien en te keren. Na een tijdje vertrok de man weer. Bij controle gaf de man meteen toe dat hij stond de wachten op iemand die hem drugs zou verkopen”, zegt de politie.

Een beetje later dook de dealer inderdaad op in een wagen met Nederlandse nummerplaat. “De passagier die vooraan zat, gaf al meteen aan dat hij een wapen op zak had. Het bleek een bb-gun te zijn”, klinkt het. De drie inzittenden werden gearresteerd. In de wagen trof de politie 30 gram cannabis, 4 xtc-pillen en een mes aan.

Bij twee huiszoekingen nam de politie nog eens 190 gram cannabis, net geen 100 xtc-pillen en een alarmpistool in beslag. De drie verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

jtp

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio