Aangeboden door Hedin Automotive

Hedin Automotive - Kristel Verbeke. © Mediahuis Connect

Waarom Kristel Verbeke overtuigd is van elektrisch rijden

Aarzel je nog om de stap naar een elektrische auto te zetten? Helemaal niet nodig! Kijk maar naar Kristel Verbeke, die dankzij de EQC van Mercedes-EQ helemaal vertrouwd is met elektrisch rijden. En daar zaten haar kinderen voor iets tussen …

Kristel Verbeke ken je natuurlijk nog als zangeres (en later manager) van K3. “Daarna heb ik me volledig toegespitst op televisiewerk. Voor Ketnet heb ik Generatie K gemaakt, een programma over de rechten van kinderen. Dat werd gesmaakt en daarna heeft Eén me onder zijn vleugels genomen om Kinderkopkes te maken (waarin ze praat met kinderen, n.v.d.r.).” In het Eén-programma Zorgen voor mama bracht ze sterke verhalen over armoede en als Unicef-ambassadrice voert ze campagne tegen kinderarmoede.

Emotie

Vandaag vertelt ze graag wat meer over haar rol als ambassadrice van Hedin Automotive en haar elektrische auto: de EQC. “Ik heb altijd al iets met auto’s gehad”, zegt Kristel. “Toen ik vier jaar was, zette mijn papa me op zijn moto met een ‘skihelmpje’ op en reed mij naar school. Voor mij is rijden echt emotie. Niet door de snelheid, maar wel door het gevoel vlot te vertrekken en in beweging te zijn.”

Het is de eerste keer dat Kristel kiest voor een zuiver elektrische wagen. “Voor ik overstapte, zat ik hard in mijn hoofd met elektrisch rijden en dankzij de begeleiding door Hedin Automotive is die overstap heel gemakkelijk verlopen. Het is natuurlijk wel een mindswitch, maar ik heb niet het gevoel dat ik er alleen voor sta.”

Kristels kinderen stimuleerden haar om voor een ‘groene’ wagen te kiezen. “Ik had een diesel … maar dat mocht niet meer van de kinderen. Het is hier soms de omgekeerde wereld (lacht). Telkens ik ging tanken, kwamen er kritische opmerkingen: ‘Mama, komaan!’ Ik ben dus een beetje beïnvloed door mijn pubers.”

 © Hedin Automotive

Knight Rider

Waarom koos Kristel voor de EQC? “Ik heb ook andere modellen uitgeprobeerd. Als je de sprong waagt, moet je eerst vergelijken en voelen wat het best bij jou past. Ik heb niet lang getwijfeld, het was heel duidelijk. Het moest wel een stoer beest zijn, hé. De EQC heeft een heel sexy poep. Je ziet hem al van ver komen, met die opvallende led-streep vooraan. Hij doet me denken aan KITT, de auto uit de reeks Knight Rider. De speciale AMG-kit maakt hem trouwens nog stoerder.”

Ook met Hedin Automotive, de grootste groep van Mercedes-Benz-dealers in ons land, was er meteen een match. “Ik kan alleen ambassadeur zijn als ik me er 100 procent goed bij voel. Met de EQC wil ik vooral het goede voorbeeld geven en zelf uitproberen wat het is, die sprong naar elektrisch rijden.”

 © Hedin Automotive

Fiscaal interessant

Ook het fiscale aspect – de EQC is door zijn nuluitstoot 100 procent aftrekbaar voor bedrijven – was voor Kristel belangrijk. Nieuwe bedrijfswagens moeten vanaf 2026 uitstootvrij zijn om nog te genieten van de fiscale aftrekbaarheid. De Mercedes-Benz EQC biedt nu al de perfecte oplossing. “Ik heb een eenmanszaak en je kunt er niet om heen dat het financiële plaatje als bedrijf ook heel interessant is.”

Sinds Kristel met de EQC rijdt, krijgt ze vooral vragen over het rijbereik. De officiële WLTP-actieradius bedraagt 361 tot 411 kilometer, naargelang de omstandigheden. “Dat is de meest gestelde vraag: hoe ver kun je rijden? Voor mij in ieder geval meer dan ver genoeg. Want hoeveel keer rijd je zoveel kilometers op een dag?”

“Na een proefrit kunnen we het verbruik met jouw rijstijl bekijken en de reële autonomie berekenen. Zo zien we of een elektrische auto past bij jouw rijprofiel”, zegt Denzel De Geyter, EQ-expert bij Hedin Automotive en Site Manager van de vestiging in Aalst. Gregory Lang, Manager Fleet Ambassadors Cars, bevestigt: “Het dagelijkse woon-werkverkeer van de gemiddelde Vlaming bedraagt 22,9 kilometer. We hebben ook de EQ Ready-app die enkele weken al je trajecten kan volgen om te zien of je geschikt bent voor elektrisch rijden.”

Nieuwe EQ’s

De EQC van Kristel is niet het enige elektrische model van Mercedes-Benz. Vandaag kun je ook op stroom rijden met de EQA (een compacte SUV), de gloednieuwe EQS (een luxelimousine met indrukwekkend Hyperscreen binnenin), de EQV (de enige volledige elektrische luxe-MPV) of de bestelwagens eVito, eVito Tourer en eSprinter. De volgende maanden komen daar nog enkele interessante modellen bij, zoals de EQB (de enige elektrische SUV met maximaal zeven zitplaatsen) eind januari en de EQE (een luxesedan met actieradius tot 660 kilometer) later dit jaar. Het Duitse premiummerk ziet dat de elektrificatie in het luxesegment steeds sneller gaat en alsmaar meer klanten net zoals Kristel elektrisch rijden omarmen. Tot slot is bijna het hele gamma van Mercedes-Benz – inclusief de nieuwe C-Klasse – vandaag beschikbaar als plug-inhybride, voor wie een elektromotor wil combineren met diesel of benzine.