Lieve Cools met de te zoeken sterren. 

Lieve Cools met de te zoeken sterren. © bar

Sterrenzoektocht in Niel gaat verveling tijdens vakantie tegen

Niel -

Begint de verveling bij je kroost toe te slaan? In Niel kan je nog altijd met hen op pad voor een gratis kerstzoektocht waarbij je jacht maakt op sterren in combinatie met geocaching. Het initiatief is op poten gezet door leerkracht Lieve Cools.

Lieve’s dochter Floor Mampaey had tijdens de herfstvakantie al eens een spookjeswandeling georganiseerd en die was een groot succes. “Er is duidelijk nood aan ontspanning met de kinderen en daarom besloot ik deze vakantie opnieuw iets gelijkaardig op poten te zetten. Zolang het coronavirus ons in de greep houdt en beperkingen gelden, ben ik van plan dit ook in de volgende vakanties nog te doen”, vertelt de lerares.

De spookjes werden vervangen door sterretjes en Lieve koppelde er bovendien een geocaching-luik aan. Op 31 adressen, verspreid over het grondgebied van Niel, hangen leuke sterretjes. Zestien van die sterretjes bevatten ook een code die je moet scannen en die naar een geocache leidt. Dat kan een flesje, zakje of doosje zijn waarin een letter zit om op het einde met de zestien letters een woord te vormen. Eén sterretje op het formulier blijft over.

De zoektocht is een dikke vijf kilometer lang en vertrekt op de parking van de sporthal. “Elk gezin krijgt een prentenboek en met de steun van Secutec uit Aartselaar kunnen we ieder kind ook een klein cadeautje schenken. Dat is op de slotdag van de zoektocht, zondag 17 januari, met het ingevulde zoekformulier bij de hand af te halen”, zegt Lieve. bar 

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio