Nils Schouterden vervoegt Jens Teunckens (ex-Antwerp) bij AEK Larnaca

KAS Eupen moet het na nieuwjaar zonder aanvoerder Nils Schouterden doen. De Belgische middenvelder trekt naar het Cypriotische AEK Larnaca, de club waar ook Jens Teunckens (ex-Antwerp) actief is.

thst, vtvn

De 32-jarige Schouterden zette er namelijk zijn krabbel onder een contract van anderhalf jaar bij AEK Larnaca, momenteel de nummer vier in eigen land. Twee seizoenen geleden schopte de club het nog tot in de groepsfase van de Europa League.

“Het is met een dubbel gevoel dat ik hier vertrek”, zei Schouterden na zijn laatste training aan de Kehrweg. “Enerzijds vind ik het heel moeilijk om de club in deze moeilijke omstandigheden te verlaten. Anderzijds bood Larnaca me een kans die ik niet wilde laten liggen. Ik heb heel mijn carrière in België gespeeld maar het was altijd een droom van me om ooit nog eens in een ander land te voetballen.”

 

 ©  Vincent Van Doornick / Isosport

“Dit was niet de manier waarop ik wilde vertrekken. Het liefst had ik afscheid genomen op het veld. Maar alles is anders gelopen door CoVid. Het breekt mijn hart dat ik Eupen op deze manier moet verlaten maar ik ben de hele club dankbaar voor de vele kansen die ze me hier hebben gegeven.”

Meer voetbalnieuws