©  BELGA

Kerstactie nog volop aan de gang in 1A, Lierse-shirt levert meeste op in 1B

Terwijl er voor de kerstactie van de Pro League nog volop geboden kan worden op de shirts van de spelers in de Jupiler Pro League, zit de veiling voor de clubs uit 1B erop. Lierse K. en Union brachten het meeste geld in het laatje. In 1A kleurt de voorlopige top vijf bijna volledig blauw-zwart.

Hannes Van Gael

Op de matchgedragen shirts van 1B-spelers kon geboden worden tot en met zondag 27 december. Het truitje van Yentl Van Genechten lag klaarblijkelijk het beste in de markt. De rechtsachter van Lierse K. zag zijn shirt voor 1.250 euro onder de veilinghamer gaan. Anthony Bova van RWDM (555 euro) en Tuur Dierckx van Westerlo (439 euro) vervolledigen de top-3 van duurste shirts.

Lierse en Union waren de ‘grootverdieners’ in functie van de kerstactie van de Pro League. Beide clubs lieten 5.328 euro naar Younited Belgium vloeien.

De tussenstanden in 1A, met Simon Mignolet en Club Brugge voorlopig bovenaan, staan vermeld in de tweet hieronder. Bieden op de shirts uit 1A kan via deze link en nog tot en met woensdag 30 december.

Meer voetbalnieuws