©  AFP

Genk heeft vervanger Maehle al beet: Ecuadoriaan Preciado tekent tot medio 2023

KRC Genk heeft een akkoord bereikt met het Ecuadoraanse Independiente del Valle over de overgang van Angelo Preciado. Slaagt hij in zijn medische testen, dan ligt er voor de 22-jarige flankverdediger een contract tot medio 2023 klaar met een optie voor twee bijkomende seizoenen.

Angelo Smit Preciado Quiñonez, zoals de Genkse nieuwe aanwinst voluit heet, is een snelle en fysiek sterke rechterflankverdediger met zowel defensieve als offensieve kwaliteiten. Hij moet de Deen Jakob Maehle vervanger die naar het Italiaanse Atalanta is vertrokken.

Preciado werd opgeleid bij América de Quito en kwam als zeventienjarige terecht bij topclub Independiente. Daar was hij sinds midden 2018 titularis. Met zijn club won Preciado vorig jaar de Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Europa League.

De steile opgang van het Ecuadoraanse voetbal blijkt ook uit de fraaie resultaten van de nationale ploeg in de huidige WK-kwalificatie. Preciado is sinds twee jaar een vaste waarde bij Ecuador.  (gvdl)

MEER OVER KRC Genk

Meer voetbalnieuws