©  AFP

Nieuw record: Dallas Mavericks blazen LA Clippers weg met ongeziene cijfers

Dallas Mavericks heeft de eerste zege van het seizoen in de NBA geboekt. Het was meteen een memorabele want het team van de Sloveense vedette Luka Doncic verpletterde Los Angeles Clippers: 124-73. Het duel in LA ging de boeken in want de marge van 50 punten halfweg duel (77-27) was een record in de NBA.

De LA Clippers waren nochtans vorige week schitterende aan het seizoen begonnen door stadsrivaal en titelverdediger LA Lakers te verslaan. Maar tegen de Dallas Mavericks gaven de Clippers in het eigen Staples Center niet thuis. De Clippers misten sterspeler Kawhi Leonard en dat scheelde uiteraard een slok op de borrel.

Bij de rust was de schade voor de Clippers al niet te overzien: 27-77. 50 punten is het grootste verschil halverwege een NBA-match sinds de shotklok in 1954-1955 werd ingevoerd. Het vorige record stond op naam van de Warriors en dateerde van 1991.

De tweede helft was na die geweldige bonus van de Mavs overbodig. Het verschil bleef na de rust min of meer gelijk en zo eindigde de partij in een 73-124 zege voor de club uit Texas. Doncic (24 punten, 9 rebounds, 8 assists) en Josh Richardson (21 punten waarvan 15 voor de rust) waren de uitblinkers bij Dallas Mavericks.

(cpm)

Meer sportnieuws