© ATV

Leko naar Shanghai, Antwerp moet op zoek naar nieuwe coach

Hij wilde zondagnamiddag na de zege tegen Charleroi nog niks bevestigen, maar Ivan Leko (42) is wel degelijk op weg naar China. De Antwerp-coach heeft een lucratief aanbod op zak van topclub Shanghai SIPG. Het bestuur van de Great Old kreeg al te horen dat hij voor China kiest.

LEES OOK: COMMENTAAR. Shanghai en de rest is parking

De Chinese landskampioen van 2018, die het voorbije seizoen vierde werd, is een van de eersteklassers in China die op zoek zijn naar een nieuwe trainer – hoewel Vitor Pereira daar nu nog zit – en kwam bij Leko uit. “Ik ben intern open geweest over het aanbod. Maar ik weet nog niet wat ik beslis. We zullen zien wat morgen brengt”, aldus Leko zondag.

Maar intussen kreeg zelfs het bestuur van de Great Old al te horen dat hij voor China kiest en liet een welingelichte Chinese bron weten dat er al een akkoord is. Niets staat een overgang dus in de weg.

Een club als Shanghai SIPG, waar de voorbije jaren dure Brazilianen als Oscar en Hulk actief waren, heeft dan ook heel veel te bieden. Uiteraard zijn ze op de Bosuil al volop bezig met de zoektocht naar opvolging. Net als Standard, na het ontslag van Philippe Montanier. Wees maar zeker dat heel wat namen bij beide clubs zullen worden aangeboden. (dvd)

REACTIES. Gelin: “Wat de coach straks ook doet, ik begrijp hem”

 

 ©  Photo News

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws