©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Verzwakt Beerschot lijdt logische nederlaag in Anderlecht

Geen tweede stuntzege voor Hernan Losada en Beerschot tegen Anderlecht in twee maanden tijd. De Mannekes waren dan wel hersteld van corona, het virus bracht de Mannekes duidelijk verzwakt aan de aftrap. De overwinning voor Anderlecht was het logische gevolg. Al had de wedstrijd er ook anders kunnen uitzien als de bal na 10 minuten op de stip was gelegd voor een fout op Tissoudali.

ONS OORDEEL. Vanhamel voorkomt erger bij verzwakt Beerschot

Na twee weken coronamiserie op het Kiel kon Beerschot zondagavond terug voetballen. Hernan Losada slaagde erin om op Anderlecht een volwaardig elftal tussen de lijnen te krijgen - van de basisploeg zat alleen Sanusi door de naweeën van de Covid-19-uitbraak niet in de selectie - maar de Argentijn tekende nog voor de aftrap voorbehoud aan. “We hebben vandaag 0 procent kans om te winnen”, klonk het in zijn pre-match interview. “Er staan spelers op het veld die niet getraind hebben, maar wij willen weer voetballen en genieten.”

Net voorbij het halfuur kregen de kansen van Beerschot nog een extra knauw. Scheidsrechter Laforge legde bal op de stip voor handspel van Van den Buijs. Een twijfelachtige beslissing. Losada maande de ref nog aan om de beelden nog eens te bekijken, maar na een lange deliberatie van de VAR werd de beslissing bevestigd. Dubbele domper: Vanhamel zat in de goede hoek, maar was kansloos op perfecte elfmeter van Nmecha.

Een stevige tegenvaller voor Beerschot, dat nochtans zonder al te veel problemen de eerste dertig minuten hadden overleefd. Anderlecht monopoliseerde de bal en probeerde druk te zetten, maar de Mannekes - opnieuw in een 3-5-2 - stonden achterin goed. Een afstandsschot van Lawrence op de vuisten van Vanhamel was de enige noemenswaardige dreiging van de thuisploeg, de rebound van Cullen werd door Van den Bergh afgeblokt.

 

 ©  BELGA

Offensief kwam Beerschot amper in het spel voor. Mislukte doelpogingen van Suzuki en Holzhauser, verder kwamen de Mannekes niet. Al had Tissoudali na tien minuten wel een strafschop kunnen krijgen. De Nederlandse Marokkaan werd tijdens een dribbel in de zestien door een lichte tik van Sardella uit balans gebracht, deze keer bleef het echter stil in het VAR-busje. Ook hier een dubbele domper: Tissoudali kwam ongelukkig neer en moest gedwongen zijn wedstrijd staken.

In het slot van de eerste helft kon Anderlecht zijn voorsprong sportief toch nog rechtvaardigen. Mukairu en Tau hadden de Brusselaars altijd op een dubbele voorsprong moeten brengen. De Nigeriaan wachtte veel te lang, de Zuid-Afrikaan duwde het leer oog in oog onbegrijpelijk buiten het kader. Het mocht ook eens meezitten voor Losada en co. Het laatste woord voor rust was voor Nmecha. De jonge Duitser toonde zich veel doelgerichter dan zijn ploegmaats, maar besloot uit een scherpe hoek op de vuisten van Vanhamel.

Na de pauze ging de Brusselse dominantie onverstoord verder, Vanhamel zorgde er echter voor dat de spankracht niet meteen uit de wedstrijd verdween. Tau - met een subtiel hakje van Nmecha voor doel gezet - en Mukairu vonden nu wel het doelkader, de Kielse captain lag twee keer goed dwars. Het was uitstel van executie. Vanhamel kwam goed weg bij een kopbalpoging van Miazga, bij de derde poging van Mukairu moest hij definitief het hoofd buigen. Na zijn missers prikte de Nigeriaan na een knappe rush het leer nu wel onder Vanhamel.

Onverwacht kwam de tweede tegentreffer er niet. Niet alleen door de aanhoudende druk van de Belgische recordkampioen, voor de troepen van Losada was het al een tijdje fysiek overleven. Na de vroege wissel van Tissoudali hield de Argentijn tijdens de pauze de geblesseerde Halaimia al aan de kant en met Van den Buijs zag hij net voorbij het uur een derde pion uitvallen. De tol van een verstoorde voorbereiding. Het wordt voor Losada dan ook goochelen om tegen woensdag een strijdbaar en fit elftal op de been te brengen voor de verplaatsing naar Sint-Truiden.

Kersten Steurbaut

    MEER OVER K. Beerschot V.A.

    Meer voetbalnieuws