Sebastiaan Vandermolen is in deze coronatijden heel vaak te vinden in de Hobokense Polder, de groene parel van ’t Stad. “Een goeie zaak dat mensen de weg hebben gevonden naar onze groengebieden.” 

Sebastiaan Vandermolen is in deze coronatijden heel vaak te vinden in de Hobokense Polder, de groene parel van ’t Stad. “Een goeie zaak dat mensen de weg hebben gevonden naar onze groengebieden.” ©   Patrick De Roo

‘1000km Hopen’ met Sebastiaan: “Kom naar buiten met je problemen”

Antwerpen, Berendrecht -

2021 moet het jaar van de hoop worden. De nieuwe loopstunt van de Antwerpse ultrarunner Sebastiaan Vandermolen (40), die voor april 2021 staat gepland, draagt dan ook de toepasselijke de ondertitel ‘1000km Hopen’. Met zijn geplande ‘Tour Belge’ wil Sebastiaan zijn eigen grenzen verleggen door in tien dagen duizend kilometer rond België te lopen. Deze krachttoer vormt niet alleen een persoonlijke uitdaging, maar staat ook in het teken van iedereen die een streep wil trekken onder een rotjaar. En bovenal moet het een eerbetoon worden aan zijn goede kameraad Peter, die hij drie maanden geleden abrupt moest afgeven.

Jonas Rosquin

MEER OVER