Aangeboden door Hedin Automotive

Marco Polo - Full movie. © Mediahuis Connect

Marco Polo achterna: met deze kampeerauto ontdek je de hele wereld

Sinds corona worden steeds meer mensen verliefd … op een kampeerauto. Dat hoeft niet te verbazen. In een tijd waarin we met z’n allen vaak thuis opgesloten zitten, betekent een camper een ticket naar vrijheid en avontuur. En zo’n kampeerauto heeft nog veel andere troeven.

Eén van de grote recente veranderingen is dat we meer proberen te genieten van onze eigen streek en ons eigen land. Vliegvakanties hebben we moeten missen en hierdoor hebben veel mensen ontdekt dat een kampeerauto een ideaal alternatief is om een leuke trip te beleven. Verkopers van kampeerwagens zien duidelijk meer interesse. “De vraag naar kampeervoertuigen is absoluut gestegen sinds de coronapandemie. De kampeerwagen is het ultieme middel om eropuit te trekken. Een breder publiek toont nu ook interesse.”

Aan het woord is Lieven Danneels, Sales Specialist Vans bij Hedin Automotive en dé Marco Polo-expert. Neen, niet de Venetiaanse ontdekkingsreiziger maar wel de kampeerauto van Mercedes-Benz die intussen toch al 35 jaar een begrip is in de kampeerwereld. Omdat Hedin Automotive zo’n grote Mercedes-Benz-dealer is, kan Lieven Danneels zich helemaal toeleggen op zijn specialiteit en zeg maar gerust passie: de Marco Polo. Zelfs internationaal krijgt Lieven Danneels heel wat vragen en is hij een autoriteit op het vlak van de Marco Polo.

Welke Marco Polo?

We spreken nu wel over ‘de Marco Polo’, maar eigenlijk zijn er drie verschillende modellen. “De eerste versie heet kortweg Marco Polo en heeft een keukenblok en slaapruimte voor vier personen”, legt Lieven Danneels uit. “Een groot voordeel is dat je er geen belasting op inverkeerstelling en heel lage jaarlijkse verkeersbelasting voor betaalt. De Marco Polo is gebouwd op basis van de V-Klasse. Ook de Marco Polo Horizon gebruikt de V-Klasse als basis. Die heeft vijf slaapplaatsen en wordt ingeschreven als personenwagen. Tot slot hebben we de Marco Polo Activity op basis van de Vito bestelwagen. Die wordt ook ingeschreven als personenwagen en heeft vijf slaapplaatsen. Het populairste model is de Marco Polo.”

 © Hedin Automotive

Veel extra’s

De Marco Polo is beschikbaar met heel wat interessante extra’s, van een luifel tot een speciaal tapijt. Wat denk je bijvoorbeeld van een buitendouche? Ideaal om je hond – die natuurlijk meekan in een Marco Polo – of je schoenen af te spoelen na een leuke wandeling. Isothermsets houden het interieur koel in de zomer, terwijl de standkachel de Marco Polo ook geschikt maakt voor de winter. Heel praktisch wanneer je met de Marco Polo op avontuur trekt, is de ‘experience box’. Die bevat onder meer een volledig servies voor vier personen, een mandje voor in de koelkast, een pannensetje, drinkbekers en noem maar op.

 © Hedin Automotive

Eerst huren?

Het belevingscentrum in Sint-Martens-Latem is de beste plek om al deze accessoires te ontdekken. Van een speciaal toilet tot potten en pannen: je vindt er alle toeters en bellen die de Marco Polo compleet maken. Uiteraard kun je voor advies ook terecht bij de overige vestigingen van Hedin Automotive. Een nieuwe kampeerwagen vergt een aanzienlijke investering, maar heel wat eigenaars begonnen met er eentje te huren. “We zien dat veel jonge mensen ook wel goesting hebben om een Marco Polo te proberen. Die kunnen we via ons verhuurkanaal MABI de kans geven om ervan te proeven. Heel wat mensen huren enkele weken per jaar een Marco Polo.”