©  rr

Politie kreeg al zestig tips in moordzaak juf Mieke

Noorderwijk -

De federale gerechtelijke politie kreeg na de Faroek-uitzending over de brutale moord op juf Mieke uit Noorderwijk (Herentals) al bijna zestig tips binnen. De familie deed er een oproep naar mensen die iets verdachts gezien hadden, omdat de moord na zes weken nog steeds een mysterie is. De gouden tip kreeg de politie nog niet.

“Wij zijn een heel normale familie en houden ons niet met rare dingen bezig. Je begint je over van alles vragen te stellen. Had ons ma geheimen waar wij niets van weten? Had iemand het specifiek op haar gemunt of op onze familie?”, vroeg Sara Peeters, dochter van Mieke Verlinden (59), zich in VTM-opsporingsprogramma Faroek woensdag luidop af.

Na de oproep van de speurders en de familie kwamen er al bijna zestig tips binnen. “We zijn heel blij dat mensen volop mee nadenken. Elke tip is nuttig en wordt onderzocht”, reageert Kristof Aerts van het Antwerpse parket.

Sommige tips hadden het over mogelijk verdachte personen. Er zou ook iemand een mes gevonden hebben, maar dat werd ver weg van de plaats delict gevonden en gaat niet om het moordwapen.

Dé gouden tip hebben de speurders nog niet gekregen. “Maar we vragen iedereen om tips te blijven geven”, zegt Aerts.

Zorgjuf Mieke werd op 10 november met 101 messteken vermoord in haar woning in de Fabiolastraat. De speurders troffen er DNA-sporen aan van een mannelijke dader, maar die kunnen nog aan niemand worden gelinkt. Een van de sporen wijst ook naar de schoenafdruk van het merk Finn Comfort, een zeldzaam type van orthopedische schoenen.

Schoenen van Finn Comfort. 

Schoenen van Finn Comfort. ©  RR

Vooral het motief van de moord is nog voor iedereen een groot vraagteken. (brip)

MEER OVER Misdaad Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio