© Reuters

Drie Franse politieagenten doodgeschoten bij interventie huiselijk geweld

In Frankrijk zijn drie politieagenten doodgeschoten nadat ze voor huiselijk geweld waren opgeroepen. Een vierde agent raakte gewond. De schutter is dood teruggevonden.

Bron: Le Monde

Het incident vond kort na middernacht plaats nabij Saint-Just (Puy-de-Dôme), een afgelegen gehucht in het centrum van het land.

De agenten wilden een vrouw helpen die gevlucht was naar het dak van een huis. Toen de agenten het huis benaderden, werden ze onder vuur genomen door de man. Nadat de man zijn huis in brand had gestoken, opende hij opnieuw het vuur op agenten in de buurt. Zij gingen kijken of de brandweer het vuur kon blussen.

Burgemeester Francois Chautard zegt dat de verdachte drie agenten heeft doodgeschoten. Ze waren 21, 37 en 45 jaar oud. Ook een vierde agent werd door een kogel geraakt. De vrouw die de politie wilde helpen, werd in veiligheid gebracht.

Volgens de burgemeester is het huis helemaal verwoest door de brand. Van de schutter was aanvankelijk geen spoor meer. Na een klopjacht is hij dood teruggevonden. Dat bevestigt de minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin.

(sir)

MEER OVER Frankrijk