Mieke Verlinden.  

Mieke Verlinden.  ©  rr

Speurders schakelen ‘Faroek’ in voor moordonderzoek juf Mieke

Noorderwijk -

Opsporingsprogramma Faroek gaat vanavond dieper in op de moord op juf Mieke Verlinden (59) in Noorderwijk (Herentals). Ook de naaste familie zal aan het woord komen.

Britt Peeters

Wie heeft zorgjuf Mieke Verlinden op 10 november vermoord in haar woning in Noorderwijk? Haar man trof haar zwaar toegetakeld aan, ze was met meerdere messteken om het leven gebracht. Het antwoord op de vraag is ook voor de speurders vandaag nog steeds een groot vraagteken.

Het gerechtelijk onderzoek loopt, maar een spoor naar de dader is er voorlopig nog niet. Daarom zoeken de speurders hulp via VTM-opsporingsprogramma Faroek, dat vanavond zijn licht laat schijnen op de mysterieuze moordzaak. Ann Michielsen, de schoonzus van Mieke, verspreidde vorige week een oproep via kOsh Herentals, de middelbare school waar ze werkt.

“Wij blijven met onnoemelijk veel vragen zitten. Hoe? Wat? Waarom? Wie? Vragen die het ons onmogelijk maken om de dood van Mieke een plaats te geven en om aan de verwerking ervan te kunnen beginnen. In Faroek zullen de aanwijzingen bekendgemaakt worden die de speurders op weg zouden kunnen zetten naar een spoor van een mogelijke dader”, schrijft ze.

“Hier komt dus mijn oproep voor jullie, en in het bijzonder voor de mensen van Noorderwijk en de buurgemeenten: hoe meer mensen er kijken, hoe groter de kans is dat iemand een tip kan geven naar een dader en hoe groter de kans is dat deze zaak toch nog kan opgelost worden.”

De oproep werd ook op sociale media gedeeld.

Faroek, vanavond om 22.50u op VTM

MEER OVER Misdaad Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio