© BELGA

De Croo bezoekt coronaproof gemaakte Antwerpse daklozenhulp van Sant’Egidio

Premier Alexander De Croo (Open Vld) bracht dinsdag een bezoek aan de daklozenhulp van de katholieke lekengemeenschap Sant’Egidio in Antwerpen en kreeg er de zo coronaproof mogelijk gemaakte werking te zien. Steeds meer mensen komen voor hulp aankloppen, maar omwille van de coronamaatregelen is er heel wat creativiteit nodig om die hulp te kunnen bieden, zo bleek.

blg

Sant’Egidio zorgt met daklozenrestaurant Kamiano wekelijks voor zowat 700 maaltijden voor daklozen. Dat gebeurt nu met zo weinig mogelijk mensen samen in een goed verluchte keuken en vooral met meeneemmaaltijden. Elders in het complex worden kerstpakketten samengesteld en worden douches ter beschikking gesteld en na gebruik volledig ontsmet.

“Ze doen veel zaken buiten, gebruiken maximaal de ruimte die ze hebben, brengen meer maaltijden rond,.. normaal draait het hier ook rond mensen samenbrengen, maar nu moet je toch vooral zorgen dat het op een veilige manier gebeurt”, zegt premier Alexander De Croo.

“Mensen die hulp nodig hebben krijgen die wel nog steeds, inclusief een bezoek aan een maatschappelijk assistent of het gebruik van sanitair. Mijn boodschap vandaag is vooral dat we mekaar moeten blijven helpen, alleen zo gaan we hier door geraken.”

De Croo kreeg tijdens zijn rondleiding van bezoekers de vraag hoe lang de coronacrisis nog zal aanslepen. “We zitten allemaal met diezelfde vraag: hoe lang gaat dit nog duren?”, stelt hij. “Maar we zien licht aan het einde van de tunnel, het feit dat we maandag beginnen met vaccineren is een belangrijk signaal. We zullen klaar zijn voor die vaccinatiecampagne. Maar het zal wel zeker nog tot de zomer duren voor we naar een normaal leven zullen kunnen gaan.”

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Coronavirus