©  BELGAIMAGE

Nederlanders met sporttassen betrapt in haven van Antwerpen, ook vesseldispatcher in de cel

Antwerpen

De afgelopen week zijn in de haven van Antwerpen verschillende verdachten van drugssmokkel opgepakt. Onder meer vier Nederlanders met sporttassen en een vesseldispatcher werden in de boeien geslagen.

De Scheepvaartpolitie heeft zondag vier Nederlanders opgepakt op de drugsgevoelige Europa Terminal aan kaai 869 in de haven van Antwerpen, een containerterminal van PSA. Het betrapte viertal had volgens onze informatie lege sporttassen bij zich, vermoedelijk om een partij cocaïne uit een container te halen en de terminal af te smokkelen.

Het parket bevestigt de arrestatie van de vier Nederlandse jonge twintigers, tussen 20 en 23 jaar oud. “Ze werden aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van mededaderschap aan de invoer van verdovende middelen en bendevorming”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts. Het onderzoek is in handen van de federale gerechtelijke politie. Er werd in dat onderzoek voorlopig nog geen cocaïne aangetroffen op de terminal.

Vesseldispatcher op zijn werk opgepakt

Het was de afgelopen dagen een komen en gaan van politie aan de containerterminals op rechteroever. In de nacht van donderdag op vrijdag werd op kaai 913, de Noordzeeterminal van PSA aan de andere kant van de sluizen, een personeelslid opgepakt. Vesseldispatcher Yassin Z. werd op zijn werk in de boeien geslagen als verdachte in een drugsdossier. Het parket wil enkel kwijt dat hij aangehouden werd.

Yassin Z.’s broer Tarik werd eerder diezelfde week samen met enkele anderen al opgepakt in een loods op de grens van Kalmthout en Kapellen. In verborgen ruimtes van auto’s werd toen bijna 270 kilo coke gevonden. De broers werden in aparte dossiers aangehouden, verduidelijkt het parket.

LEES OOK: Ruim 200 kilo cocaïne in verborgen ruimtes van auto’s in loods in Kalmthout

500 kilogram cocaïne

Nog vorige week werden - toen ook op kaai 869 - ook al drie verdachten opgepakt voor hun betrokkenheid bij cocaïnesmokkel. Het ging om straddlerchauffeur Yves A., dokwerker Davy P. en een vrachtwagenchauffeur. In de container waarmee het trio in de weer was werd 500 kilo cocaïne gevonden.

LEES OOK: Havenarbeider op heterdaad betrapt met honderden kilo’s cocaïne

Tussendoor rolde de federale gerechtelijke politie begin vorige week ook een bende Albanese cocaïnesmokkelaars op. In dat onderzoek werden negen verdachten aangehouden en kon de politie veertig kilo cocaïne en 200.000 euro cash geld in beslag nemen. De bende zou al geruime tijd partijen van enkele tientallen kilo’s cocaïne ingevoerd hebben via verschillende Europese havens.

 ©  FGP Antwerpen

LEES OOK: Bende Albanese smokkelaars opgerold, 40 kilo cocaïne en 200.000 euro in beslag genomen

 sare

LEES OOK: OVERZICHT. Alle drugsgerelateerde incidenten in en rond Antwerpen

MEER OVER Drugsoorlog Antwerpen

Nu in het nieuws