Bram Van Geert ©  rr

‘First Dates’-barman Bram Van Geert opent cocktailbar in Antwerpen: “Berekend risico”

Wanneer in 2021 de horecazaken weer open mogen, zal je Bram Van Geert (32), de sympathieke barman uit het tv-programma ‘First Dates’, ook in het echt achter de toog kunnen zien staan. Bram plant immers in januari een cocktailbar te openen op de Melkmarkt 23 in Antwerpen. Dat doet hij uit de doeken in het weekblad Story.

Bron: Story

2020 zal voor Bram Van Geert niet herinnerd worden als een annus horribilis. First Dates blijft een kijkcijferhit, hij stapte in het huwelijksbootje met Lien en als klap op de vuurpijl staat de opening van zijn eigen cocktailbar Quotes in de steigers. “De droom om een eigen bar te beginnen koester ik al tien jaar, maar het was nooit eerder het juiste moment. Nu is het tijd om er volop voor te gaan”, vertelt Bram in Story.

Een horecazaak starten in volle coronacrisis lijkt op zijn zachtst gezegd geen evidente onderneming. “Ik vind dat je net moet springen wanneer mensen het niet verwachten, het voelt als een berekend risico”, stelt Bram.

Bram werkte tot voor kort onder de vleugels van Hans Otten, ex-tv-maker en eigenaar van hotel/restaurant U Eat & Sleep. “Hij reageerde heel begripvol toen ik mijn ontslag gaf. Hij liet weten dat ik altijd mag terugkomen.”

Wanneer de zaak de deuren mag openen, zal dat maar vier dagen in de week gebeuren. “Dat is een bewuste keuze, want ik wil uiteraard niet dat mijn zaak ten koste gaat van mijn relatie.”

Bram is er alvast rotsvast van overtuigd dat Quotes kan aanslaan. “Mensen snakken ernaar om weer buiten te komen en Antwerpen is dé plek om nieuwe adresjes te ontdekken. En als je een goede kwaliteit en service aanbiedt, blijven de klanten terugkomen. Mijn bekendheid is mooi meegenomen, want ik zal zelf achter de bar staan. Maar een First Dates-cocktail moet je niet verwachten. Dat mag niet van de VRT.”

Bram Van Geert in het First Dates-restaurant. ©   rr

 joro

MEER OVER Net Open