atv

Mobiele beiaard trekt langs woonzorgcentra

In Ranst vonden vandaag vier beiaardconcerten plaats, telkens aan een ander dag- of woonzorgcentrum. Een mobiele beiaard reed de gemeente rond en stopte hier en daar om een concert te geven, inclusief zang. Voor de bewoners van de centra een warme en welgekomen verrassing.

Jan Verheyen en Katrien Smets bezorgden de bewoners van Czagani in Broechem en Leef, Armonea en Zevenbergen in Ranst een bijzonder stemmig open–raamconcert.  

De concerten kwamen er op vraag van de cultuurdienst die met het initiatief ook de zorgsector in deze moeilijke periode wil steunen. Om niet te veel publiek te laten samenkomen was de lijst met optredens niet vooraf vrij gegeven.

 

 ©  SL

Verheyen is stadsbeiaardier in Hasselt en Pelt. Hij wil bewijzen dat beiaardmuziek niet uitsluitend vanuit een hoge toren hoeft te komen. Hij liet in Italië een mobiele beiaard bouwen die hij nu een tweetal weken in gebruik heeft. Een veertigtal concerten met kerstmuziek bij zorginstellingen in heel Vlaanderen is het eerste project. Zondag mochten de bewoners van vier Ranstse rust – en verzorgingscentra genieten van kerstklassiekers als Stille nacht, heilige nacht en Let it snow. Katrien Smets bracht de liedjes op een erg warme manier.

 

 ©  SL

Omdat de temperatuur meezat, hoefden de luisteraars niet in hun kamer te blijven. Een gezellig knetterend vuurtje, warme dranken en mutsen zorgden voor extra kerstsfeer. In Broechem kon er zelfs een dansje af. De indrukwekkende beiaard zal het volgend jaar ook nog ingezet worden. Ook een samenwerking met een dj staat nog op het programma.

 

 ©  SL

  

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio