© Patrick De Roo

Bussen met 125 cadeaus van stelplaats naar woonzorgcentrum

Borgerhout -

Guy Van Laere, buschauffeur bij De Lijn, verraste zondag samen met een zestal collega’s de bewoners van WZC Den Drossaert met een goedgevulde kerstkorf en een bloempje.

Mischa Bludts

“Ik wilde met mijn collega’s de bewoners van een woonzorgcentrum in deze bizarre, moeilijke tijden een warm gevoel geven.” Den Drossaert in de Helmstraat was een logische keuze: “Ik passeer er als chauffeur van lijn 30 elke dag en vroeger stapten er heel wat habitués van het WZC op en af mijn bus. We maakten dan regelmatig een praatje, wat we nu allemaal enorm missen.”

 

 ©  Patrick de Roo

En dus organiseerden de buschauffeurs van De Lijn een inzamelactie: “De respons was overweldigend. We konden op amper tien dagen tijd 125 kerstkorven vullen met wijn, speciale biertjes, wafels en koekjes, waar ze ’s avonds op hun kamer van kunnen genieten, en bovendien ook voor het personeel een attentie voorzien. En er is voor iedereen een bloempje.”

Na de korte rit met de twee volgepropte bussen van de stelplaats in Zurenborg naar Borgerhout, bleek dat de bewoners van Den Drossaert al op hun balkon stonden te wachten, inclusief kerstmuts. De bussen toeterden, de senioren applaudisseerden en een deejay speelde, hoe kan het anders, Busje komt zo. Na een korte toespraak werd met een touw symbolisch een kerstkorf naar de eerste verdieping gehesen. “Momenteel zitten we allemaal een beetje opgesloten, maar ik hoop jullie snel weer op mijn bus te zien!”

 

 ©  Patrick De Roo

 

 ©  Patrick De Roo

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio