© atv

Ekerse tweeling lijkt het meest op Suske en Wiske

Ekeren, Kalmthout

De 12-jarige tweeling Daan en Tijs Jacobs won de lookalike-wedstrijd uitgeschreven door het Suske en Wiske Museum. De wedstrijd kwam er omdat het precies 75 jaar geleden is dat Suske en Wiske hun intrede deden.  

Het was zaterdag 19 december dag op dag 75 jaar geleden dat de eerste stripstrook van Het eiland Amoras verscheen in de krant De Standaard. Ondertussen zijn er al 355 albums verschenen en werden er wereldwijd 230 miljoen stuks verkocht. In de Benelux gaan er jaarlijks nog één miljoen exemplaren over de toonbank.

“Het grote verjaardagsfeest werd onderuitgehaald door corona en daarom organiseerde het Suske en Wiske Museum een lookalike-wedstrijd. De afgelopen maand hebben we een kleine vijftig inzendingen ontvangen. Het waren zo goed als allemaal lookalikes van Suske en Wiske. De tweeling Daan en Tijs Jacobs uit Ekeren is de winnaar”, zegt Marleen van Houselt, educatief medewerker van het museum.

“De foto’s waarmee we deze wedstrijd wonnen, dateren van vorig jaar. Toen verkleedden we ons voor carnaval op school als Suske en Wiske. Tijs werd Wiske en ik Suske. De 75 nieuwe albums die we kregen komen goed van pas. Het wordt een kerstvakantie met veel leesplezier”, zegt Daan. “Uiteraard hebben we al wel van die strips gelezen. Ook bij oma liggen er veel. Maar de nieuwe verhalen vind ik toch veel boeiender, dan de strips van lang geleden”, geeft de tweeling nog mee.

Leen Vandersteen, dochter van geestelijke vader Willy, kwam de prijs mee overhandigen. (evdw)

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio