©  Photo News

 

 ©  BELGA

 

 ©  Photo News

 

 ©  Photo News

1 / 4
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Lierse K. verliest van RWDM en telt al 11 punten achterstand op veilige plaats

De toestand van Lierse lijkt al met de winterstop uitzichtloos in 1B, nadat de Pallieters ook de cruciale uitmatch bij RWDM met het kleinste verschil verloren. Amper 3 op 33 bedraagt de povere balans van de Lierenaars intussen, de achterstand op een veilige plek maar liefst elf punten.

Kurt Guldentops

LEES OOK: Opvallend: RWDM-supporters wanen zich al zeker van behoud in 1B

Een laatste opkikker voor de winterstop. Daar was het Lierse in zijn uitmatch bij RWDM om te doen. Veel personeelswissels voerde coach Tom Van Imschoot niet door. Achterin nam de uit schorsing terugkerende Ben Santermans de plek in van de geblesseerde Hannes Smolders en op het middenveld depanneerde Jellert Van Landschoot de geschorste Jo Gilis.

Vijf nederlagen op rij hadden de nood aan buit flink de hoogte ingejaagd in Lier. Meer zelfs, de Pallieters leken in Molenbeek zowat hun laatste troeven op een degelijke overlevingskans in 1B op tafel te gooien. Lierse ging dan ook met veel overtuiging van start. Een schicht van Petrov zoefde over de balk en Le Joncour verraste bijna zijn eigen doelman op een voorzet van diezelfde Petrov. Aan de overzijde kopte Ruyssen dan weer van dichtbij over. Gaandeweg verloren de Lierenaars echter de grip op het gebeuren. Boujouh schoot naast na een assist van Yagan en met de pauze in zicht veerde heel RWDM verontwaardigd recht, toen scheidsrechter Pirard een ingreep van Van der Veken op Yagan in de grote rechthoek ongemoeid liet. Een beslissing, waarover Lierse niet te mopperen had. Geen goals halfweg dus.

Na de pauze was de eerste kans nog voor Lierse. Placca schoot een vrijschop op de lat. Maar op het uur oogde de toestand plots heel somber voor de Pallieters. Cauwenberg werkte een voorzet van Boujouh in de voeten van Rommens en die knalde van aan de rand van de zestienmeter onhoudbaar binnen. De zoektocht naar de broodnodige gelijkmaker gebeurde nadien veel meer op goed geluk dan met overleg en kunde. Lierse wilde nog wel, maar veel doelgevaar leverde het niet meer op.

Daarmee zit Lierse aan de winterstop in hele nauwe schoentjes. En zal er in het nieuwe jaar al een half mirakel nodig zijn om de Lierenaars nog naar een veilige plaats te loodsen. Elf punten bedraagt de achterstand. Het lijkt onoverbrugbaar voor een ploeg die dit seizoen amper drie keer kon winnen.

RWDM: Sadin, Dante, Ruyssen, Le Joncour, Mpati, Boujouh, Terki, Rommens, Yagan (90’ Libert), Nzuzi (67’ Dequevy), Rocha (67’ Bangoura).

LIERSE K.: De Smet, Van Genechten, Bitsindou, Santermans, Cauwenberg, Van der Veken, Janssen (64’ El Ansri), Van Landschoot, Samyn (72’ Allach), Placca, Petrov (80’ Vermeiren).

DOELPUNT: 61’ Rommens 1-0.

GELE KAART: 89’ Terki.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Pirard.

    Meer sportnieuws

    MEER OVER Lierse K.