©  Photo News

Dewinter: “Slechte verliezer toch, die Bart De Wever”

N-VA-voorzitter Bart De Wever sluit een toekomstige samenwerking met het Vlaams Belang helemaal uit. “Dan doe ik de deur dicht en met de glimlach”, zegt hij zaterdag in Gazet van Antwerpen. “Slechte verliezer toch, die Bart De Wever”, reageert Filip Dewinter van het Vlaams Belang op de uitspraken.

“Interview met Bart De Wever gelezen in GVA. Hopelijk mag Vlaams Belang reageren? ‪Slechte verliezer toch die Bart De Wever. Enkele slechte peilingen voor N-VA en Vlaams Belang is kop van jut!”, sneert Dewinter op Twitter.

“De aanval op Vlaams Belang moet enkel dienen om de linkse agenda (praktijktesten, klimaatplan...) en falende War on drugs van het Antwerpse stadsbestuur te camoufleren. Vlaams Belang verwijt trouwens in gemeenteraad de moslims geen achterlijkheid maar wel de islam (dixit Pim Fortuyn).”

“Er gaat geen gemeenteraad voorbij of raadsleden van het Vlaams Belang zeggen minstens drie keer dat moslims en Afrikanen achterlijk zijn”, zo zei De Wever in het interview met deze krant.

LEES HIER HET VOLLEDIGE INTERVIEW: Bart De Wever: “Een coalitie met Vlaams Belang? Dan stop ik liever”

“De Wever is boos dat we telkens wijzen op alle toegevingen die hij doet aan de sp.a in het stadsbestuur. Dat kost hem veel N-VA-kiezers die dat niet pikken en terugkeren naar VB”, aldus nog Dewinter. “Daarom trekt hij nu aan de handrem en past de oude truck toe om Vlaams Belang te demoniseren en het cordon sanitaire te verstrengen. Op die manier hoopt hij kiezers te overtuigen van de ‘verloren stem’-theorie. Alleen zo kan hij zich handhaven in Antwerpen (met de socialisten). In feite bereidt hij De Wever III voor na 2024.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.