©  NDM

Blanco seizoen in nationale en promoreeksen van het Belgische volleybal

Dit seizoen in de nationale en promoreeksen volleybal zal een blanco seizoen zijn. In die reeksen zal geen eindrangschikking opgemaakt worden, de regeling inzake stijgers en dalers zal niet worden toegepast. Dat heeft de Raad van Bestuur van Volley Belgium samen met Volley Vlaanderen en Fédération Volleyball Wallonie-Bruxelles beslist, zo raakte zaterdag bekend. Indien dit toegelaten wordt, is het de bedoeling de competities herop te starten vanaf 15 januari 2021.

Bron: BELGA

Er is besloten “het lopende seizoen af te werken volgens de reeds opgestelde kalenders vanaf het moment dat dit door de overheid terug toegelaten wordt, conform de beslissingen van het Overlegcomité”. Dit zal gebeuren “volgens de bestaande reglementen en met strikte opvolging van de van kracht zijnde COVID-19-protocols binnen het gespeelde niveau.”

“Enkel in de Ligareeksen zal er een eindrangschikking worden opgemaakt om de Europese tickets te verdelen, ook daar zijn er geen dalers aan het einde van het seizoen 2020-2021”, zo klinkt het verder in een persbericht.

“Momenteel bekijkt de jeugdcommissie van Volley Vlaanderen samen met de jeugdverantwoordelijken van de BLVV’s hoe de competitie vanaf 15 januari zal hervat worden. Eens deze beslissing gemaakt werd binnen een BLVV brengen zij de teams binnen de desbetreffende jeugdreeksen op de hoogte.”

Meer sportnieuws