©  ERIK VERREPT

In de container werd ongeveer 500 kilo cocaïne gevonden. ©  RR

1 / 2

Havenarbeider op heterdaad betrapt met honderden kilo's cocaïne

Antwerpen, Schilde -

Op kaai 869 in de haven van Antwerpen zijn donderdag drie mannen gearresteerd met bijna vijfhonderd kilo cocaïne. Een van hen is een straddlerchauffeur.

De arrestatie gebeurde donderdagnamiddag op de Europa Terminal van PSA aan kaai 869 op rechteroever. De politie was op de hoogte gebracht van een verdachte handeling en kwam tussen net nadat straddlerchauffeur Yves A. uit Schilde een container op het chassis van een vrachtwagen gezet had. A. werd in het zicht van zijn collega's gearresteerd.

Vervolgens werd ook de vrachtwagen tegengehouden. De bestuurder en zijn bijrijder werden eveneens in de boeien geslagen. In de container vond de politie een grote partij cocaïne, een exact gewicht is nog niet bekend. "Het gaat om bijna 500 kilogram", bevestigt het parket in Antwerpen, dat verder enkel kwijt wil dat er drie verdachten aangehouden zijn.

Verder onderzoek van de federale gerechtelijke politie zal moeten duidelijk maken door wie Yves A. aangestuurd werd en hoe hij wist welke bak hij moest verplaatsen.

De arrestatie van de straddlerchauffeur komt er enkele weken nadat havenbedrijven een filmpje verspreidden om havenarbeiders te waarschuwen voor de gevaren van samenwerken met de drugsmaffia.

LEES OOK. Havenbedrijven in filmpje voor werknemers: “Drugshandel loopt altijd slecht af” (sare)

LEES OOK: OVERZICHT. Alle drugsgerelateerde incidenten in en rond Antwerpen

MEER OVER Drugsoorlog Antwerpen

Nu in het nieuws