Fons Dewolf, die net zijn kinderen van school heeft afgehaald wordt zwaar getroffen door de plannen. “Onze tuin paalt onmiddellijk tegen het stuk grond waar de woningen zullen gebouwd worden”, zegt hij. “Nu hebben we nog een fantastisch zicht op de Aa-vallei, maar als de bouw doorgaat, komen we midden in een nieuwe wijk te wonen.” 

Fons Dewolf, die net zijn kinderen van school heeft afgehaald wordt zwaar getroffen door de plannen. “Onze tuin paalt onmiddellijk tegen het stuk grond waar de woningen zullen gebouwd worden”, zegt hij. “Nu hebben we nog een fantastisch zicht op de Aa-vallei, maar als de bouw doorgaat, komen we midden in een nieuwe wijk te wonen.” © Bert De Deken

BUURTREPORTAGE. Turnhoutse wijk massaal in verzet tegen bouwproject

Turnhout -

De Turnhoutse wijk Schorvoort heeft de strijdbijl opgegraven tegen het masterplan van het stadsbestuur om in de vallei van het riviertje de Aa – zeg maar de achtertuin van de buurt – meer dan driehonderd huizen te bouwen. Het verzet sleept al tientallen jaren aan, maar toen deze krant begin deze week meldde dat projectontwikkelaar Matexi op het punt staat de bouwgronden definitief te verwerven, is het actiecomité Schorvoort 2020 in een hogere versnelling geschoten. De inwoners willen nu zelf de 7 miljoen euro bijeenzamelen om de gronden te kopen en als wandelgebied in te richten.

Stijn Janssen


MEER OVER Buurtreportage KempenCITTA