Academiedirecteur Jan Valkenborgh en schepen van Onderwijs Kathleen Krekels in filiaal Schilde, met op de achtergrond enkele kunstwerkjes.  

Academiedirecteur Jan Valkenborgh en schepen van Onderwijs Kathleen Krekels in filiaal Schilde, met op de achtergrond enkele kunstwerkjes.  

Voortaan nog één kunstacademie voor Schilde, Wijnegem en Zoersel

Schilde/Wijnegem/Zoersel -

Schilde brengt zijn kunstacademie onder bij die van Wijnegem en Zoersel. Na zestien jaar stopt de samenwerking met de regionale Academie Noord van onder meer Brasschaat en Stabroek. “Een goede zaak voor onze leerlingen en docenten, maar geen voorbode van een volledige fusie met Wijnegem en/of Zoersel”, benadrukt Kathleen Krekels (N-VA), schepen van Cultuur en Onderwijs in Schilde.

Jan Auman

Gemeentebestuur Schilde werkt al 28 jaar samen met Academie Wijnegem-Schilde-Zoersel voor haar aanbod van muziek en woord. “Sinds drie jaar heeft deze kunstacademie ook beeldende kunsten in haar aanbod”, aldus Kathleen Krekels. “De vraag van de academie volgde om ook voor deze kunsten een samenwerking op te zetten met ons in Schilde en Zoersel.”

“Ik zie dit vooral als een volgende stap in het realiseren van onze ambities voor het kunstonderwijs. We willen dat in onze eigen gemeente een duidelijke plaats en een rijkere uitstraling geven. Dankzij de samenwerking en het beleid van directeur Jan Valkenborgh is dat nu gewaarborgd.”

“We zijn niet ontevreden over de Academie Noord. Maar door ons deeltijds kunstonderwijs nu te organiseren binnen één academie (muziek, woord en beeld) kiezen we voor één duidelijke visie waarbij iedere kunstvorm sterk kan staan in haar eigen kracht maar ook verrijkt kan worden door over het muurtje te kijken en projectmatig verschillende kunsten samen te brengen", besluit Krekels.

Voor de 72 kinderen en twee docenten Stephanie Van de Wiel en Anne Stoop die de teken- en andere kunstlessen volgen in het oude gemeentehuis van Schilde langs de Turnhoutsebaan, verandert er niet veel. Ook de kostprijs blijft ongewijzigd. Voor Wijnegem betekent de integratie van de afdeling Schilde wel een verdubbeling van het aantal leerlingen want er zijn er nu maar 66. Mogelijk kunnen straks ook volwassenen beeldende kunsten volgen. Die mogelijkheid wordt ook geboden in Wijnegem. Kort na de start volgen als tien mannen en vrouwen de initiatiecursus.

Secretariaat academie Wijnegem-Schilde-Zoersel eerste verdieping van GC Werf 44, Schoolstraat 44, Schilde.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio