© evdw

Jan Van Esbroeck (N-VA) neemt onverwacht ontslag uit Kalmthoutse gemeenteraad

Kalmthout -

Jan Van Esbroeck, fractieleider van N-VA in Kalmthout en tot 2019 ook Vlaams parlementslid, liet tijdens de jongste gemeenteraad weten dat hij om persoonlijke reden ontslag neemt. Wie hem opvolgt, moet de partij nog bespreken.

Tijdens de jongste vergadering van de gemeenteraad meldde Jan Van Esbroeck (52) dat hij ontslag neemt als raadslid. Van Esbroeck was fractievoorzitter van N-VA Kalmthout en stond in 2004 mee aan de wieg van de partij in de heidegemeente. Tot 2013 was hij ook voorzitter van de lokale afdeling.

Van 2010 tot 2014 was hij voor N-VA lid van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. En daarna, tot 2019, zetelde hij in het Vlaams Parlement. In juli 2014 werd hij door het Vlaams Parlement afgevaardigd als deelstaatsenator in de Senaat. De jongste gemeenteraadsverkiezingen van 2018 was Van Esbroeck goed voor 907 voorkeurstemmen. Bij de Vlaamse verkiezing een jaar later kreeg hij echter geen plaats meer op de N-VA-lijst.   

“Het was een erg moeilijk jaar. Maar met de gezondheid gaat het opnieuw beter. Dit jaar werd ook mijn kleinkind geboren en dat was een van de weinige lichtpunten in 2020. Ondertussen ben ik terug aan de slag bij mijn vroegere werkgever. Dat vraagt uiteraard een stevig engagement. Verder wil ik meer tijd vrijmaken voor mijn gezin. Ik blijf natuurlijk lid van N-VA, maar op dit moment ambieer ik geen enkel mandaat”, laat Jan Van Esbroeck ons weten. Wie hem in januari opvolgt, weet N-VA Kalmthout nu nog niet.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio