©  Saint Laurent

Diet Prada hekelt ‘magere’ modellen van Saint Laurent

Niet de spectaculaire modeshow van Saint Laurent in de woestijn trekt de aandacht van Diet Prada. De zelfverklaarde modewaakhond heeft het niet zo voor de ‘magere’ modellen die gebruikt werden om de collectie te promoten in de bijhorende catalogus. “Saint Laurent is al meermaals tot de orde geroepen omwille van het gebruik van erg dunne modellen, maar er lijkt weinig veranderd”, aldus Diet Prada.

VVA

Met zijn spectaculaire modeshow in de woestijn wist Anthony Vaccarello de internationale aandacht te trekken, maar door een Instagrampost van Diet Prada dreigt Saint Laurent nu misschien wel opnieuw in een negatief daglicht te komen staan. De modewaakhond hekelt het herhaaldelijke gebruik van ‘magere’ modellen in de bijhorende catalogus van het prestigieuze modehuis.

Volgens de Instagrampost van Diet Prada is Saint Laurent in het verleden al meermaals tot de orde geroepen voor het casten van ‘te magere’ modellen, maar lijkt er nu toch nog steeds erg weinig veranderd. “Misschien kan dit gedeeltelijk verklaard worden doordat het ongelooflijk moeilijk is om een productief digitaal gesprek over gewicht te hebben”, benadrukt Diet Prada. “Commentaar geven op iemands gewicht kan geïnterpreteerd worden als internettrollen, maar tegelijkertijd is al gebleken dat dergelijke foto’s schadelijk zijn.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In 2015 werd een reclamecampagne van Saint Laurent in het Verenigd Koninkrijk nog verboden, omdat het model er ongezond mager uitzag. De Britse Advertising Standards Authority, die erover waakt dat er geen misleidende reclame verschijnt, bestempelde de campagnefoto toen als ‘onverantwoordelijk’, omdat het te veel de aandacht legde op de zichtbare ribbenkast en de erg dunne benen van het model.

LEES OOK. Saint Laurent trekt met spectaculaire modeshow naar de woestijn

NIET TE MISSEN