PDVA-leden brengen woensdagochtend de Kerstman mee op het ziekenhuispersoneel te bedanken. © PVDA

Mechelse PVDA bedankt AZ Sint-Maarten met bezoekje Kerstman

Mechelen -

De Mechelse afdeling van PVDA trok woensdagochtend met een delegatie en de kerstmarkt naar het AZ Sint-Maarten. Met een kleine attentie bedankten de leden het personeel voor hun inzet tijdens de coronacrisis. De opnames voor Covid-19 gaan er in dalende lijn.

“Met deze actie willen we het personeel niet alleen danken, maar ook steunen in de aanslepende strijd voor een betere waardering. Het zorgpersoneel werd in het voorbije jaar heel zwaar op de proef gesteld”, zegt gemeenteraadslid Dirk Tuypens (PVDA). Zijn partij steunt de eisen van de zorgsector voluit. “Onder andere meer handen, meer middelen, betere lonen, een betere pensioenregeling en menselijke werkomstandigheden.”

In het AZ Sint-Maarten hebben ze de crisis na maanden nog altijd onder controle. “We zien het aantal opnames opnieuw langzaamaan dalen. Op de intensieve afdeling liggen minder dan vijf patiënten. Op een gegeven moment hadden we er geen”, vertelt Dany Daelemans, woordvoerder van het AZ Sint-Maarten. Op de gewone Covid-afdelingen verzorgt het ziekenhuis vijftien tot twintig patiënten. svh

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio