©  Shutterstock

Zo maakt de beste bartender van het land zijn glühwein

Nu we massaal rond de vuurkorf gaan staan, hoort daar natuurlijk ook een glaasje glühwein bij om je aan op te warmen. Wij gingen te rade bij Dylan Beckers, beste bartender van het jaar op de Venuez Awards en aan de slag bij de Antwerpse bar Cocktails at Nine, in de zoektocht naar een leuk recept. Hij bedacht voor ons een originele glühwein met een kruidige twist en donkere chocolade.

flb

Ingrediënten:

- 1 fles fruitige rode wijn (Dylan opteert voor Merlot)

- 250 ml fruitige bruine rum (Smith&Cross of Bacardi 8)

- 8 allspice bessen (te koop online of in speciaalzaak)

- 2 steranijs

- 1 kaneelstokje

- 30 gram amandelschilfers

- 2,5 el granaatappelmolasse

- 100 gram rietsuiker

- 2 appelsienschijven en nog wat extra voor garnituur

- zeste van 1 appelsien

- pure chocolade

Bereiding:

1. Zet een pan op het vuur en verwarm ongeveer twee minuten de allspice, steranijs en kaneelstokje op een medium hoog vuurtje. Vervolgens zet je het vuur laag en voeg je de amandelschilfers toe tot ze lichtbruin kleuren, dan zet je het vuur uit. Zet opzij.

2. Zet een pot op het laagste vuur (is belangrijk voor je alcoholverdamping tegen te gaan). Giet er de wijn en rum in. Voeg vervolgens rietsuiker en granaatappelmolasse toe en laat oplossen. Voeg al de kruiden, appelsienschijven en zeste toe en zo laten trekken. Hou het vuur in het oog zodat het zeker niet begint te pruttelen.

3. Giet alles door een zeef en vang de glühwein op. Giet in een kopje en werk af door er wat chocolade over te raspen. Garneer tot slot met een schijfje appelsien.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

NIET TE MISSEN