Burgemeester en schepenen mochten als eersten hun wensen in de boom hangen. 

Burgemeester en schepenen mochten als eersten hun wensen in de boom hangen. © EVDW

Stabroek roept inwoners op om verlangens 2021 met elkaar te delen via wensboompje

Stabroek -

In Stabroek en de twee deelgemeentes Putte en Hoevenen staan wensbomen. Het is de bedoeling dat de bewoners hun wensen voor 2021 hier achter laten.

De wensbomen worden een verzameling van vurige, stille en hoopvolle wensen van de inwoners van de poldergemeente. Het college van burgemeester en schepenen hing zijn wensen zopas in de wensboom aan het Stabroeks gemeentehuis, vlak bij het standbeeld van kunstenaar Marten Melsen.

Burgemeester Rik Frans (N-VA): “Het is een boom die volgens volksgeloof wensen kan doen uitkomen. Je vindt ze trouwens in heel de wereld. In deze barre coronatijden vond het gemeentebestuur het een goed idee om op drie verschillende plekken in de gemeente zo’n wensboom neer te zetten. Niet alleen aan het Stabroeks gemeentehuis, maar ook aan het Ravenhofkasteel in Putte en op het Frans Oomsplein in Hoevenen wachten wensbomen op de linten, briefjes of lapjes stof met wensen van de bewoners.”

“Een wensboom bevat meestal veel boodschappen van hoop. In ben er zeker van dat in deze coronatijd ook bij ons die boodschappen hun weg zullen vinden naar een van de drie wensbomen”, vult schepen Liesbeth Bardyn (CD&V) nog aan.

Wie een boodschap of wens wil toevoegen, moet wel rekening houden met de nodige social distancing. Hij of zij moet ook zelf een lintje meebrengen om de boodschap op te hangen. evdwMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio