©  BELGA

Antwerp en Club Brugge kennen straks hun volgende Europese tegenstander

Antwerp en Club Brugge kennen vanmiddag hun tegenstander in de 1/16de ­finales van de Europa League. Wat hopen coaches Leko en Clement?

Zoals iedereen bij Antwerp kijkt ook coach Ivan Leko uit naar de loting voor de tweede ronde van de Europa League. “We moeten niet te hoog van de toren blazen, we zijn nog nieuw in Europa. Het is lang geleden dat we hier stonden. Ik hoop op een tegenstander waar we toch een kans tegen maken. Dan denk ik aan Ajax, PSV of Glasgow Rangers, zonder te beweren dat dat geen sterke teams zijn. Ik ben vooral blij dat we opnieuw in de trommel zitten. Da’s voor iedereen binnen de club een moment om naar uit te kijken. Als we onze zestiende finale in optimale omstandigheden kunnen voorbereiden, kunnen we het élke opponent lastig maken.

Ook Club Brugge wil nog eens ver geraken in Europa, maar dan moet ook voor blauw-zwart straks de loting wat meezitten. Benfica, Dynamo Kiev, Rijsel, Salzburg en Olympiacos zijn de meest spraakmakende namen ­gehad uit de pot met de niet-reekshoofden. “Als we een grote naam trekken, wordt het een mooie ­uitdaging. En bij een ­mindere ­tegenstander hebben we meer kans om door te gaan”, ­redeneert trainer Philippe Clement. “Maar we mogen niet vergeten dat álle ploegen in dit stadium van het toernooi veel kwaliteiten hebben. Want anders zouden ze hier niet staan.”

De loting voor de Europa League gaat van start om 13 uur. De Great Old moet eerst thuis aan de bak op donderdag 18 februari, Club begint op verplaatsing. Een week later volgen de terugmatchen.

Reekshoofd:

Manchester United, Club Brugge, Shakhtar Donetsk, Ajax, AS Roma, Arsenal, Leverkusen, Rangers, PSV, Napoli, Leicester, AC Milan, Villarreal, Tottenham, Dinamo Zagreb, Hoffenheim

Niet-reekshoofd:

Krasnodar, RB Salzburg, Dinamo Kiev, Olympiakos, Young Boys Bern, Molde, Slavia Praag, Benfica, Granada, Real Sociedad, Braga, Lille, Maccabi Tel Aviv, Antwerp, Wolfsberger, Rode Ster Belgrado

(dige, jve)

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws