©  Photo News

Coronabom bij Beerschot: wedstrijd op STVV uitgesteld

Beerschot verloor zaterdag met 3-1 bij rode lantaarn Moeskroen en kreeg daags nadien nog wat slechter nieuws te horen: maar liefst elf personen van de club, onder wie zeven spelers, hebben positief getest op het coronavirus.

kofr, thst

Tot overmaat van ramp kwamen minstens vier van hen in actie tegen Moeskroen. De midweekwedstrijd van dinsdag op het veld van Sint-Truiden wordt alvast uitgesteld.

Zaterdag ontbraken er in Moeskroen al drie besmette spelers die vorige woensdag een positieve test hadden afgelegd: Frédéric Frans, Tarik Tissoudali en Wouter Biebauw. Zij hebben het virus vermoedelijk opgelopen tijdens de wedstrijd van vorig weekend tegen Eupen, waar ze intussen al met 18 (!) gevallen zitten.

Zaterdag was er een nieuwe test met het oog op het duel tegen Sint-Truiden en daarin hebben elf medewerkers van de club - onder wie zeven spelers - positief getest. Bij de nieuwe positieve gevallen: Raphael Holzhauser, Musashi Suzuki en Pierre Bourdin, die zaterdag heel de wedstrijd tegen Moeskroen hebben gespeeld. Ook invaller Dario Van den Buijs testte positief.

Ook match tegen Cercle in gevaar

Wanneer de wedstrijd tegen STVV zal ingehaald worden, is nog niet duidelijk. Ook de wedstrijd van zaterdag tegen Cercle komt overigens in gevaar. De kans is namelijk niet onbestaande dat er deze week nog extra positieve gevallen zullen opduiken bij Beerschot.

Dat de volledige spelersgroep zaterdag twee keer anderhalf uur met meer dan een handvol besmette personen in de bus naar en van Moeskroen heeft gezeten, zal de verspreiding van het virus in de Kielse kleedkamer wellicht geen deugd gedaan hebben. Het wordt dus bang afwachten bij de volgende tests later deze week.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws