© ATV

Drie op drie voor Telenet Giants Antwerp in EuroMillions League

Telenet Giants Antwerp boekte in de EuroMillions League en versus Limburg United een derde opeenvolgende overwinning. Het was voor de Amerikaanse guard Kenneth Speedy Smith (10 punten, 6 assists) ook zijn afscheidswedstrijd. Hij versierde een toptransfer naar de Franse topclub Limoges.

Patrick Ceulemans

Telenet Giants Antwerp miste nog steeds Roby Rogiers (scheenbeenblessure) en Limburg United Niels Marnegrave (adductoren) en de Canadeess Daniel Mullings. De openingsfase was voor Limburg United dat via Silas Melson een 2-10 bonus uitbouwde. De Giants reageerden via de afscheidnemende Kenneth Speedy Smith en na een 11-17 achterstand via Dennis Donkor en Ibrahima Fall-Faye naar een 27-24 voorsprong halfweg.

Limburg United was echter niet onder de indruk en bleef in het tweede kwart via onder meer Leander Dedroog, de altijd energieke Wen Mukubu en Silas Melson aandringen. Vooral ook omdat het langs alle kanten defensief niet oké was bij Antwerp Giants. Ook bij de Limburgers zat het verdedigend niet snor. Na een 41-35 Antwerpse bonus flikkerde er halfweg dan ook een 51-51 tussenstand op het scorebord.

Ook in het derde kwart kwam er weinig afscheiding. Limburg United bleef immers met veel flair spelen en de Giants acteerden krampachtig. Van 66-62 ging het naar een 79-76 Antwerpse bonus na drie schuifjes.

In het slotkwart kwam er toch een Antwerpse versnelling. Dit via de jonge en talentvolle Niels Van Den Eynde, de back-up guard van Kenneth Speedy Smith. De met driepunters uitpakkende Niels Bleijenbergh kreeg ondertussen steun van Jalen Jenkins en Dave Dudzinski. Bij 90-81 was de afscheiding een feit en ging het in de slotfase dan ook naar een verdiende Antwerpse overwinning.

Telenet Giants Antwerp-Limburg United 102-88

Telenet Giants Antwerp: Branch 12 Jenkins 7, Van Den Eynde 10, T. De Ridder 1, Bleijenbergh , N. De Ridder 0 Kesteloot 8, Dudzinski 15, Fall-Faye 11, Donkor 15, Smith 10

Limburg United: Melson 23, Mitchell 13, Mukubu 11, Depuydt, 12, Dedroog 13, Dammen 0, Desiron 4, Huurman 0, Knapke 12

Kwarts: 27-24, 24-27, 28-28, 23-12

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal