©  Photo News

Verrassing: Beiranvand ook tegen Club Brugge in het doel van Antwerp

Het was een moeilijke knoop, maar Ivan Leko heeft hem doorgehakt: hij zet Alireza Beiranvand ook tegen Club Brugge in doel. Jean Butez zit opnieuw op de bank.

(dvd)

Butez (25) was sinds de eerste speeldag titularis en deed het in zijn eerste seizoen als keeper van een topclub gewoon goed. De Fransman verrichtte geen mirakels, maar was zelden op een fout te betrappen, en over Sinan Bolat werd niet te vaak meer gepraat – een prestatie op zich. Na de 4-2-nederlaag in Genk, waar zijn slechte pass aan de basis lag van de derde tegengoal, oordeelde Leko echter dat Butez nood had aan “een match mentale en fysieke rust”.

En zo kwam Beiranvand (28) voor het eerst onder de lat te staan. De Iraniër tekende begin 2020 al voor de Great Old en dacht sowieso de nummer één te worden, maar het duurde zo lang om in België te geraken dat hij als nummer twee begon. Tegen de Spurs toonde hij na een aarzelend begin dat ook hij het een en ander in zijn mars heeft. En dat mag hij nu dus ook tegen Club tonen.

“Het is een moeilijke keuze”, zei Leko ons vrijdag nog. Maar hij heeft ze nu gemaakt. We zijn benieuwd hoe het de komende wedstrijden verder gaat. Beiranvands optreden zondagnamiddag zal wel voor een stuk bepalend zijn, zeker?

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws