©  Photo News

 

 ©  BELGA

 

 ©  Photo News

 

 ©  Photo News

 

 ©  Photo News

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Waasland-Beveren schrijft geschiedenis met 13 op 15, Malinwa blijft in hetzelfde bedje ziek

Waasland-Beveren heeft het laken naar zich toegetrokken in de kelderkraker van speeldag 16. KV Mechelen was nochtans baas voor rust en klom verdiend op voorsprong, tot het alweer in eigen voet schoot. Letterlijk deze keer, want Siemen Voet moest na een dik halfuur met rood van het veld. Koren op de molen van de uitgekookte Waaslanders, die na rust erop en erover gingen en voor het eerst sinds de naamsverandering 13 op 15 pakken. KV moet hoe langer hoe meer naar onder kijken.

Voor rust kregen we nauwelijks tien minuten goed voetbal te zien. Van de 1-0 tot de rode kaart. De studieronde Achter de Kazerne duurde immers véél te lang. Vrancken had Kaya in de plaats van de door corona getroffen Van Damme gedropt. Achterin maakten Peyre en Voet de dienst uit. Vanlerberghe (adductoren) haakte zoals aangekondigd af. Geen wissels aan Beverse zijde. Waarom zou Hayen ook ingrijpen? De Leuwen waren na een 10 op 12 opgerukt naar een veertiende plaats in de stand.

 

 ©  Photo News

Hairemans Mechels topschutter

Het openingskwart verliep stroef langs beide kanten. Een fraaie combinatie van de thuisploeg in minuut 13 leverde uiteindelijk geen kans op. Op het eerste schot van Koita, de man in vorm bij geel-blauw, moesten we zelfs wachten tot de 25ste minuut. Maar toen brak de partij open. Het Mechelse kwartet Wernersson, Mrabti, Schoofs en Hairemans knutselde een trainingsaanval in elkaar. Ook de uitvoering was van perfecte makelij. Hairemans krulde het leer finaal rond Jackers. Goed voor zijn vierde competitietreffer, waardoor de Antwerpenaar ook clubtopschutter werd.

De Waaslanders reageerden met een schotje van Frey, maar het waren toch vooral de Kakkers die de wet dicteerden. Jackers moest zijn beste reflexen bovenhalen op pogingen van Mrabti en Schoofs. Alles onder controle bij de thuisploeg denk je dan, tot Peyre op een tegenaanval te wild naar voor verdedigde. Koita ging met de bal aan de haal en wilde ook Voet voorbij. De huurling van Club Brugge ging aan de noodrem hangen: rood en dus exit tot gevolg. Een uitsluiting waarbij beide centrumverdedigers schuld troffen.

 

 ©  Photo News

Uitsluiting laat zich voelen

Vrancken moest zijn defensie noodgedwongen herschikken. Storm werd geslachtofferd voor Kabore. Walsh ging mee het centrum bevolken. Een ingreep die niet lang vruchten afwierp. In de eerste vijf minuten van de tweede periode ging het van 1-0 naar 1-2. Leuko omspeelde een te driest invliegende Kabore. In het centrum maakte Heymans, tot dan onzichtbaar, zijn zevende competitietreffer prinsheerlijk af. Waasland-Beveren stoomde door, met Heymans deze keer in de rol van aangever. Koita scoorde zijn vijfde in vier duels. Opvallend: vier van die goals, óók nu, maakte hij van buiten de zestien. De pocketaanvaller vierde met een shirt van Din Sula, die een knieblessure opliep.

KV van slag zou je dan denken, maar het tegenovergestelde was waar. Op karakter gingen de Mechelaars op zoek naar de gelijkmaker. Kabore bereikte de achterlijn, en etaleerde sinds lang nog eens zijn magistrale voorzet. Mrabti werkte in de kleine rechthoek af als een volleerde aanvaller. Het herwonnen vertrouwen bleek van korte duur, want Coucke verkeek zich op een afstandsschot van Bertone. Zo zaten we aan vier goals in nauwelijks een kwart wedstrijd. De doelpuntenkermis na rust maakte veel goed.

Vrancken gooide met Togui en Defour nog twee pitbulls in de strijd, maar KV kwam deze nieuwe opdoffer niet meer te boven. Het moet deze week tegen Club Brugge en OH Leuven, twee teams uit de bovenste gelederen, trachten recht te kruipen. Voor Waasland-Beveren, dat een indrukwekkende 13 op 15 realiseert, zijn het absolute hoogdagen.

Diederik Geypen

 

 ©  Photo News

    MEER OVER KV Mechelen

    Meer voetbalnieuws