©  BELGA

 

 ©  Photo News

 

 ©  BELGA

 

 ©  Vincent Van Doornick / Isosport

 

 ©  Photo News

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Antwerp doet zichzelf de das om, Club Brugge pakt leidersplaats en (kleine) revanche voor bekerfinale

Het is dan toch gebeurd. Voor het eerst sinds de terugkeer van Antwerp naar 1A is Club Brugge komen winnen op de Bosuil. De landskampioen domineerde deze topper, en werd in het zadel geholpen door de vroege 0-1 en de rode kaart van Gelin. Een tweede treffer kort na rust legde de match snel in een definitieve plooi. Club springt over Genk naar de leiding. Antwerp zakt wat weg in de stand.

ONS OORDEEL. Twee buizen voor de Great Old

Beiranvand of toch opnieuw Butez in doel? De keeperskwestie was vooraf het grote thema bij de thuisploeg. De Iraniër bleef na zijn sterke prestatie tegen Tottenham uiteindelijk staan. Verder koos Leko voor de verwachte namen, waardoor Juklerod, Miyoshi, Mbokani en Gerkens, terug uit quarantaine, hun plek in de basis weer opeisten. Bij de bezoekers verving Rits de door corona getroffen Vormer. Achterin moest Sobol na zijn zwakke prestatie van dinsdag bij Lazio plaatsmaken voor Mechele. Ricca schoof zo door naar de linkerkant.

0-1 na 2 minuten

“We zullen boven onszelf moeten uitstijgen om dít Club te kloppen”, verkondigde Leko vrijdag. Maar dat gebeurde niet in de beginfase. Al na 2 minuten liet zijn team zich ringeloren. Juklerod verloor Diatta uit het oog op een prima lange bal van Lang. Met zijn zevende van het seizoen zette de Senegalese international blauw-zwart op voorsprong. De landskampioen startte verschroeiend, maar het antwoord van Antwerp bleef niet uit. Miyoshi opende knap tot bij Juklerod. De Noord leverde een gemeten schuiver af, die op de binnenkant van de paal strandde.

Op het kwartier deed RAFC zichzelf alweer de das om. Een slechte uittrap van Beiranvand belandde in de voeten van Rits. Via Vanaken ging het razendsnel naar De Ketelaere. De youngster was op weg naar de 0-2, waardoor Gelin net buiten de zestien aan de noodrem ging hangen. Rood voor de vloekende Fransman, en een interessante vrijschop voor de Bruggelingen. Gelukkig voor de thuisploeg zette Vanaken het leer naast.

De roodhemden moesten even bekomen van deze opdoffer en kwamen niet uit de omknelling. Leko ruilde Miyoshi voor de iets defensiever ingestelde Buta om het evenwicht achterin te herstellen. Club controleerde, en kreeg via Rits tot twee keer toe nog een kans om de score te verdubbelen. Het venijn zat uiteindelijk in de staart van de eerste periode. Gerkens kon Mignolet bijna verrassen met een listige kopbal. Op een Brugse counter leverde Lang een prachtig vluchtschot af op de paal.

Hetzelfde scenario na rust

Antwerp begon met frisse moed aan de tweede helft, maar kreeg na drie minuten alweer het deksel op de neus. Rits trapte een afvallende bal tegen en door de benen van Batubinsika. Een aan de grond genagelde Beiranvand had geen reactie meer in huis. Leko stond er ontredderd bij, want wat moest zijn team nu nog beginnen? Club had de touwtjes nog strakker in handen. Clement haalde de met geel geboekte Balanta naar de kant voor Deli om de manmeersituatie niet in het gedrang te brengen. Bij Antwerp kwamen De Sart en Louis Verstraete in de ploeg.

Een kwartier voor tijd volgde nog even opschudding, toen Kossounou Mbokani aanliep in de zestien. De Congolees claimde een strafschop, maar daar wilde Laforge niet van weten. Geen Antwerpse heropflakkering dus, waardoor Club de partij rustig uitspeelde. Na twee gelijke spelen en een nederlaag is het de eerste Brugse zege in Deurne-Noord sinds 2017. Als toemaatje neemt blauw-zwart de leiding over van Genk. Antwerp, dat slechts 5 op 18 pakt, moet nu ook Anderlecht en Charleroi voor zich dulden.

Diederik Geypen

    MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

    Meer voetbalnieuws