©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Drama voor Lierse: van dubbele voorsprong naar verlies tegen Deinze

Een zoveelste mentale tik voor Lierse K. zaterdagavond op het Lisp tegen Deinze, nadat de Pallieters ondanks een dubbele voorsprong alsnog met lege handen bleven. 3-4 en boeken dicht voor de Lierenaars, die nog voor de winterstop in erg vieze papieren zitten.

4 op 6 tegen Deinze en RWDM. Dat was de missie waarmee Lierse zijn laatste werkavonden voor de winterstop kleur wou geven. Druk op de ketel dus, daar op het Lisp.

Droomstart

Het verhinderde de thuisploeg niet om best aardig van start te gaan. Heel vroeg al mepte Van Genechten een knal op de vuisten van Dutoit en binnen de tien minuten was het zowaar raak. Een hoekschop van Gilis, een slechte controle van De Schutter en paf de 1-0 van Petrov. Laag over de grond, hard binnen. Dé droomstart waar heel Lier zo op hoopte, was een feit.

Deinze reageerde snel met een poging van Challouk, maar de betere kansen bleven aanvankelijk toch voor de Pallieters. Zo werd Placca door Van Genechten in het straatje gestuurd, maar mikte de aanvaller alleen voor Dutoit onbesuisd hoog over. Geen bevrijdende tweede treffer, al zou die wat later toch volgen. Samyn zette voor, Gilis knalde beheerst in het lege doel.

Een dubbele voorsprong, die Lierse amper drie minuten wist vast te houden. Een mooi uitgebouwde aanval van de bezoekers vond Staelens als eindpunt, die van aan de rand van de zestienmeter beheerst in de hoek legde. Met een bonus de rust halen, lukte Lierse uiteindelijk nog wel. Met dank aan Bitsindou, die zich in de allerlaatste seconden van de eerste helft in allerijl nog in de schietbaan van Tarfi gooide.

Verzuipen

Lierse kwam deze keer ook stevig uit de kleedkamer. Dat resulteerde nog binnen het uur zowaar in een derde thuisgoal. Petrov krulde het leer van aan de zijkant van de zestienmeter haarfijn in de verste hoek. Maar opnieuw wist de thuisploeg zich geen ademruimte te verschaffen, want nauwelijks twee minuten later had Deinze alweer de aansluitingstreffer beet. Een stiftertje van Van Walle schepte het leer over de thuisdefensie tot bij Mertens, die makkelijk raak trof. Pompen of verzuipen werd het nadien voor de Pallieters, die goed tien minuten voor tijd begaven na een rake kopbal van Mertens op aangeven van Van Steenkiste.

In die slotfase was vooral het puntje vasthouden nog de hoofdactiviteit van de Lierenaars. Maar zelfs dat lukte niet, want vier minuten voor tijd was het uitgerekend ex-Pallieter Dylan De Belder die Lierse met de 3-4 in een diepe crisis stortte.

Kurt Guldentops

    Meer sportnieuws

    MEER OVER Lierse K.