©  Photo News

 

 ©  Photo News

 

 ©  Photo News

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Bleek Beerschot gaat met billen bloot in Moeskroen en pakt 0 op 6

Beerschot beleefde voor de tweede week op rij een weekend in mineur. Na het nipte thuisverlies tegen Eupen was zelfs rode lantaarn Moeskroen te sterk voor de bleek acterende en totaal ongeïnspireerde Antwerpenaren, die tegen hun zesde verlies aanliepen. 3-1 op Le Canonnier en dus nul op zes en geen nieuwe leidersplaats. De Henegouwers pakten hun derde zege van het seizoen en laten zo de rode lantaarn (voorlopig) aan STVV, dat straks nog aan de bak moet.

ONS OORDEEL. Handvol buizen voor erbarmelijk Beerschot

Beerschot kon op het veld van Moeskroen (alweer) een uitstekende zaak doen als derde in de stand. Dat én het feit dat de Mannekes wel wat wilden rechtzetten na de nipte nederlaag in eigen huis een week geleden tegen Eupen, moest de paars-witte turbo weer aan de praat krijgen. En nul op zes, daar zou de warmbloedige Hernan Losada het alleen maar koud van krijgen.

Maar kon het mislopen in Henegouwen tegen de laatste in de stand? Uiteraard moeilijk te zeggen op voorhand, al wist je dat Moeskroen na nederlagen tegen Waasland-Beveren en laatst in Leuven het water wel heel erg aan de lippen voelde staan. Anderzijds: een kat in het nauw maakt soms rare sprongen, al zeker in voetbal. Nog dit: de slechtste tegen de beste aanval, wat zou dat geven? Bovendien was het vijftien jaar geleden dat Beerschot op het hoogste niveau nog eens kon winnen op Waalse bodem. Op … Moeskroen was dat met 0-1.

 

 ©  Photo News

Bij Beerschot heel wat wijzigingen. Frans en Tissoudali waren out met corona, net als tweede doelman Biebauw, waardoor Prychynenko - wiens laatste basisplaats al dateerde van 4 oktober - nog eens in de ploeg kwam, samen met de debuterende Eleke. Bourdin verdrong Vorogovskiy naar de bank. De Mannekes droegen om de arm de zwarte rouwband ter nagedachtenis van onze voetbalcollega en Beerschotvolger Hugo Fret, die afgelopen vrijdag overleed.

Moeskroen had er wel zin in en kon ook niet anders dan vooruit te denken, maar buiten enkele flauwe pogingen bakten de Henegouwers er niet veel van. Beerschot claimde de bal en was heel even gevaarlijk, terwijl Holzhauser na stevig doortackelen meteen geel kreeg. Maar toen ging Mike Vanhamel aan het blunderen. Een stevige jeugdzonde nog wel. De goalie van Beerschot wilde centraal uitverdedigen richting Mboko, maar Onana lag op vinkenslag, zat er goed tussen en besloot laag in het lege doel. Een late Sint of een vroeg kerstcadeau? U kiest zelf maar. Alvast 1-0 voor de rode lantaarn, dus dat zal wel goed hebben gedaan op Le Canonnier. Licht aan het einde van de tunnel in het mistroostige Henegouwen.

Hernan Losada kon er niet mee lachen en schudde het hoofd. Dat deed de Argentijn ook toen de ex-aanvaller zag dat zijn troepen maar moeilijk aan voetballen toekwamen. Bij momenten was het ook even alle hens aan dek in de eigen zestien, waar Prychynenko goed weet wat pompen of verzuipen inhoudt en de daad bij het woord voegde. Moeskroen zag het allemaal graag gebeuren. Hoelang was het voor hen geleden zijn om nog eens in een ‘zetel’ te kunnen spelen? De Henegouwers leken zelfs nog een keer te kunnen gaan profiteren van twijfel bij een zwak Beerschot, maar de thuisploeg is natuurlijk niet voor niets het zwakke broertje in de reeks. En dan plots iedereen (even) weer wakker toen Coulibaly van ver hard naast knalde. Aan de overkant leek Xadas dan weer goed op weg voor de 2-0. Beerschot had stof tot nadenken tijdens de rust. Te zwak, te onzichtbaar, weinig tot geen ideeën. En pakweg Suzuki hadden ze precies op het Kiel achtergelaten, want geen spoor van de dure aanvaller in het povere spel.

Na de rust eenzelfde slordig spelbeeld. En als de Mannekes weer leider wilden worden, dan moest het geweer naar de andere schouder. Een hoger tempo bijvoorbeeld, want Moeskroen kon rustig inzakken en er dan uitkomen. Toen Pietermaat dom balverlies leed in het centrum, kon Da Costa zomaar op wandel én voor de 2-0 zorgen. Van kwaad naar erger dus voor Beerschot, dat slechts een schim van zichzelf was in Henegouwen.

 

 ©  BELGA

Losada trachtte met enkele snel opeenvolgende wissels het tij nog te doen keren, maar het was Moeskroen dat meer wilde aanvangen met het vers getankte vertrouwen. Beerschot probeerde nog wel met de moed der wanhoop en drong best wel aan, maar Moeskroen hield al bij al makkelijk stand. Meer zelfs, de Henegouwers zetten via de ingevallen Tabekou na een knappe tegenaanval de 3-0 op het bord. Toen Holzhauser de 3-1 binnentikte, leek het nog even te kunnen gaan spoken – je weet maar nooit met Beerschot – maar zover kwam het niet. Faraj trapte de 4-1 nog op de lat en daar bleef het bij.

Onze betreurde collega Hugo Fret, die er in andere omstandigheden ongetwijfeld bij zou zijn geweest, had het spel en het verlies van ‘zijn’ Beerschot met lede ogen moeten aanzien.

Stijn Druant

    MEER OVER K. Beerschot V.A.

    Meer voetbalnieuws