©  REUTERS

Time Magazine verkiest Joe Biden en Kamala Harris tot personen van het jaar

Bron: BELGA

Time Magazine heeft donderdag de verkozen president Joe Biden en vicepresident Kamala Harris verkozen tot personen van het jaar.

“Om Amerika’s verhaal te veranderen, om te tonen dat de krachten van empathie groter zijn dan de razernijen van verdeeldheid, om een visie te delen van genezing in een treurende wereld, om die redenen zijn Joe Biden en Kamala Harris personen van het jaar 2020 van Time”, zegt hoofdredacteur Edward Felsenthal in een persbericht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op 7 november bleek dat Biden en Harris de Amerikaanse presidentsverkiezingen hadden gewonnen, na een campagne waarin ze beloofden dat ze het land weer zouden herenigen en komaf zouden maken met de chaos onder aftredend president Donald Trump. Ze beloofden ook de coronapandemie aan te pakken, die zwaar huishoudt in het land.

Op een shortlist die eerder donderdag was uitgelekt, stonden naast Biden aftredend president Donald Trump, de hulpverleners uit de eerstelijnszorg, expert infectieziekten Anthony Fauci, alsook de beweging voor rassengelijkheid.

In 2019 koos Time de jonge Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg tot persoon van het jaar. Time eert al sinds 1927 internationale persoonlijkheden die de grootste impact hadden het voorbije jaar.

MEER OVER Joe Biden