©  Vier

RECEPT. Eviva Mexico limoensoep en taco’s met kip

Elke dag maken chocolatier Dominique Persoone en stylist Jani Kazaltzis een nieuw recept klaar in het programma Cook ensemble. Deze keer op het menu: limoensoep en taco’s met kip.

flb

Boodschappenlijst

Voorbereiding

1 gebakken kip

2 rode uien (gesnipperd)

2 tomaten (in blokjes)

2 paprika’s (in blokjes)

2 chilipepers (gesnipperd)

2 limoenen

1 blokje kippenbouillon

Taco’s met kip

4 kleine zachte tortillavellen

1/3 van het kippenvlees

1/2 van de blokjes paprika

1/3 van de snippers rode ui

1/3 van de snippers chilipeper

3 el tomatenblokjes (blik)

3 el zwarte bonen (blik, evt. in chilisaus)

3 el mais (blik of bokaal)

100 g geraspte kaas (bv. cheddar)

een snuif kippenkruiden

een scheut olijfolie

zout

Limoensoep met kip

2/3 van het kippenvlees

2/3 van de blokjes verse tomaat

1/2 van de blokjes paprika

1/3 van de snippers rode ui

1/3 van de snippers chilipeper

1 blokje kippenbouillon

2 limoenen

een handje verse koriander

een snuif kippenkruiden (of zout)

Salsa

1/3 van de blokjes verse tomaat

1/3 van de snippers rode ui

1/3 van de snippers chilipeper

1 limoen

een handje verse koriander

Specifiek materiaal

ovenschaal

Bereiding

Voorbereiding

• pluk het vlees van de gebakken kip en bewaar het karkas en het kippenvel

• breng een pot water (1,5 l) aan de kook met een blokje kippenbouillon en het karkas en het vel van de kip

• laat de kippenbouillon 15-20 minuten pruttelen

• snipper de rode uien en de chilipepers fijn

• schil de paprika’s en snij ze in blokjes

• snijd de verse tomaten in kubusjes

Taco’s met kip

• verwarm de oven voor op 180°C

• stoof een deel van de uisnippers glazig in een beetje olijfolie

• laat vervolgens een deel van de paprikablokjes en snippers chilipeper meestoven

• doe de helft van het kippenvlees (in kleine stukjes) in de pot

• voeg na enkele minuten de tomatenblokjes uit blik, de zwarte bonen en de maïs toe

• proef en kruid de vulling voor de taco’s naar smaak met kippenkruiden en zout en laat alles nog een paar minuten pruttelen

• snijd rondjes (diameter ong. 10 cm) uit de malse tortillavellen en bewaar de restjes tortilla

• plooi de rondjes tortilla dubbel en vul ze met de kipbereiding

• leg de tortilla’s in een ovenschaal en bestrooi ze rijkelijk met geraspte kaas (bij voorkeur cheddar)

• laat de taco’s een kwartier garen in de hete oven

Limoensoep met kip

• zeef de kippenbouillon en voeg een deel van het kippenvlees toe

• doe ook blokjes verse tomaat en paprika in de pot samen met snippers rode ui en chilipeper

• laat de soep een kwartier pruttelen en voeg dan het sap van een limoen toe

• kruid de soep met kippenkruiden en/of zout

• snijd de restjes van de tortillavellen in stukjes

• bak ze goudbruin in een pan met een scheut olijfolie

• schep de soep in borden, voeg een paar decoratieve plakjes limoen toe en wat van de krokante tortillakorstjes

• werk af met snippers koriander

Salsa

• meng een deel van de blokjes verse tomaat met een deel van de snippers rode ui en chilipeper

• snipper de koriander fijn en voeg toe

• roer het sap van de limoen door de salsa

Cook ensemble, elke werkdag om 18.45 uur op Vier.

NIET TE MISSEN